1. Startpagina
  2. Sport
  3. voetbal

Hij drukt

Jamal Musiala glijdt veel uit, bekritiseert Julian Nagelsmann: Na de overwinning van Duitsland op Nederland werd het stadion in Frankfurt een probleem.

Frankfort aan de Main – Arena in Frankfurt zal een van de tien locaties zijn voor het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland zijn. Tot die tijd moeten de milieuactivisten in de hoofdstad dringend weer bij elkaar komen.

Het gras in Frankfurt: Julian Nagelsmann klaagt over het veld

Want: Nat, bijna zeepachtig gras zorgde dinsdagavond (26 maart) voor verbazing en onbegrip na de 2-1 (1-1) overwinning van Duitsland op Nederland. Spelers van beide teams gleden herhaaldelijk uit op duidelijk moeilijke oppervlakken.

“Helaas is het stadion een ramp, een ramp eigenlijk”, klaagde bondscoach Julian Nagelsmann na de succesvolle EK-test. van rechts naar links Hij maakte een speciale vermelding van de speler Bayern München-club: “Jamal gleed een paar keer uit waar hij geen echte grip had.”

Vaak wankelend: Bayern's Jamal Musiala speelt voor Duitsland tegen Nederland. © Imago/HMP Media

Bayern-speler Jamal Musiala: Herhaalde fouten tegen Nederland

Een voorbeeld: na de 81e minuut kreeg Jamal Musiala de bal met goede kansen in het strafschopgebied, maar glipte buiten het zesmetergebied voordat hij kon schieten. Dit stond niet op zichzelf: de 21-jarige uit München glipte herhaaldelijk over het gras tijdens het dribbelen. Hetzelfde geldt voor spits Kai Havertz, die ooit met zijn tegenstander Quentin Temper door de bal door de bal sprong omdat beide voetballers in zeepgroen niet meer konden vertragen.

Voor het overige waren de Duitse prestaties zeer aantrekkelijk. Maximilian Mittelstadt uit Stuttgart maakte na elf minuten de voorsprong van Nederland gelijk via Joey Firman (vierde), die de VFB-speler in de eerste minuten met een overtreding begunstigde. Zijn gelijkmaker was een waar droomdoelpunt. In de slotfase probeerde de Duitse ploeg de overwinning binnen te halen, wat BVP-aanvaller Niklas Volkrug (85e plaats) wist te behalen met een vreemd doelpunt vanaf zijn schouder na een hoekschop. Ondanks de glijbaan.

Het is erg moeilijk als je kleine bochten hebt in een parcours als dit. We verdedigen hem op een goed veld.

Zeepachtige plaats in Frankfurt: Mittelstadt en Volkrug zijn ook van cruciaal belang

“De ruimte was niet ideaal. We glipten vaak weg”, aldus topscorer Mittelstadt. van rechts naar links Kritiek op het Frankfurtpark. Een andere topscorer, Dortmund-speler Volkrug, zei: “Helaas konden we vandaag een of twee uitglijders op het veld niet vermijden.” De bondscoach ging zelfs nog een stapje verder en koppelde de vroege achterstand aan suboptimale omstandigheden in de derde periode – de laatste interland daarvoor. 2024 n.Chr In jouw land (van 14 juni tot 14 juli).

READ  Lessen uit de Nederlandse Grand Prix | Mening

“Op een normaal veld begrijpt Jonah het”, zei Nagelsmann over Leverkusen's centrale verdediger Jonathan Tah's mislukte poging om de bal weg te werken. Nagelsmann analyseerde de scène nuchter: “Hier glijdt het (Taha, dr. rood.) weg, en moet zich omdraaien. Het is erg moeilijk als je kleine bochten hebt in een parcours als dit. We zullen hem verdedigen op een goed veld.” (avond)