2. Sport
  3. Bayern München

schepsel:

tot: Antonio José Rether

Voor de belangrijke Bundesliga-wedstrijd tegen Leverkusen mocht Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt alleen zijn nationale ploeg beide wedstrijden zien spelen.

München – Tijdens de internationale pauze, officials en professionals Bayern München Enige tijd om de laatste resultaten te verwerken. Drie gelijke spelen en een gênante nederlaag tegen FC Augsburg zorgden voor een sportieve crisis voor de recordkampioenen. Terwijl de Chiefs verder analyseerden met coach Julian Nagelsmann, Net als Sadio Mané, knikken met hun hoofden met hun nationale teams. Bij sternieuwkomer Matthijs de Ligt was dat echter anders.

Matthijs de Ligt van Bayern München speelt onregelmatig – nu moet hij Hernandez vervangen

De centrale verdediger kwam in de zomer voor 67 miljoen euro over van Juventus Torino, maar is eigenlijk nog niet in München gearriveerd. In de elf wedstrijden van Bayern tot nu toe speelde De Ligt vijf keer in 90 minuten, maar één keer in de eerste ronde van de DFB Cup. Ook waren er drie korte partijen en een wissel na ruim 75 minuten tegen Inter Milan. In de Bundesliga-wedstrijd tegen Wolfsburg en in de 2-0 thuiszege in de Champions League tegen Barcelona speelde hij niet eens op de bank.

De Ligt baande zich een weg naar de startende line-up Julian NagelsmannDe ploeg had echter pech in die wedstrijden in de Duitse competitie. De 23-jarige zal waarschijnlijk aankomende wedstrijden starten vanwege de blessure van Lucas Hernandez, hoewel hij de afgelopen wedstrijden niet heeft getraind. Want bij het Nederlands elftal heeft De Ligt twee keer meer dan 90 minuten op de bank gezeten in de cruciale wedstrijden van de Nations League.

READ  Zwitserse krultang in de knock-outwedstrijden van de Wereldbeker
Matthijs de Ligt heeft zijn laatste twee interlands niet gespeeld. © MIS / imago

Bayern München: ik heb geen zin in een jacht in het nationale team – hij zal waarschijnlijk vrijdag bij Bayern beginnen

team van Voormalig coach van Bayern München Louis van Gaal won afgelopen donderdag pas met 2-0 in Polen, gevolgd door een 1-0 overwinning op buurland België zondag. Zo consolideerde Nederland zijn voorsprong in de rangschikking en plaatste het zich voor de finale van de Nations League. De Ligt bekeek de twee wedstrijden van Elftal vanaf de bank, dus de Bayern-verdediger keerde zonder ook maar één seconde training voor de wedstrijd terug naar München.

De thuiswedstrijd van Bayern München begint vrijdag Bayer Leverkusen In het programma moet het drietal na vier competitiewedstrijden zonder winst dan eindelijk weer binnengehaald worden. (het salaris)