Ik moet het eerst aan Poetin vragen voordat ik vertrek

Ik moet het eerst aan Poetin vragen voordat ik vertrek

Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov zorgt voor verwarring: eerst kondigt hij onbeperkt verlof aan in een video. Nu zit hij op de achterste rijen.

Het is duidelijk dat de Tsjetsjeense leider en Poetin-aanhanger Ramzan Kadyrov toch niet wil aftreden. Dat meldt het Russische persbureau TASS dinsdagavond. “Ik kan alleen vertrekken als ik het de mensen en de Russische president vraag. Daarom zullen we de gesprekken over een definitief vertrek voor de toekomst staken”, citeerde TASS Kadyrov.

Volgens Kadyrov is het record voor de langste termijn als hoofd van de regio 27 jaar. “Nu heb ik besloten het huidige record te breken. Eens kijken of ik hem kan verslaan.” Hij plaatste dit bericht ook op zijn Telegram-kanaal.

Kadyrov: Mijn tijd is gekomen

In een video die afgelopen weekend op Telegram werd geplaatst, kondigde Poetins “bloedhond”, zoals hij vaak wordt genoemd, een “lange en onbepaalde” vakantie aan. Er staat een vertaling van de mediasite “Nexta TV”. “Ik realiseerde me dat ik al heel lang in mijn positie zat”, zei hij in het grappige videostatement, volgens Radio Free Europe.

READ  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt voor Washington, D.C. als de 51e staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *