Het vierde doelpunt in de twintigste periode – een prestigeduel tegen Oranje

2. lokaal
  3. Landsberg

schepsel:

van: Tony Schweiger

Vierde doelpunt van de 20e interland: Sidney Le Mans (aan de bal) van Bürgen scoorde het winnende doelpunt in het 1-0 prestigeduel tegen Nederland. © Sofieke van Bilsen / DFB

Sittard/Burgen – Het was haar vierde doelpunt in een seniorenshirt en wel een hele bijzondere: Sidney Le Mans uit Bürgen scoorde op Goede Vrijdag het winnende doelpunt met 1-0 in het prestigeduel tegen Nederland. Met een beetje geluk slaagden de vrouwen rond bondscoach Martina Voss-Tecklenburg voor deze duurtest.

Drieënhalve maand voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland gebruikte de bondscoach de vriendschappelijke wedstrijd om te experimenteren. Alexandra Pope, Lina Majol en Laura Frejang stonden niet in de basis. Voss-Tecklenburg rekende onder meer op Sidney Le Mans (FC Bayern München), die hun 20e interland voor het Duitse nationale team speelde in een bijna uitverkocht Fortuna Sittard met 10.800 toeschouwers. In de eerste helft wisten ze met moeite ongedeerd aan de oranje druk te ontsnappen. Maar ze hielden stand tegen de vice-wereldkampioen Nederland.

Middenvelder Le Mans scoorde in de 53e minuut het doelpunt van de avond.Een hoekschop werd genomen door Clara Ball met haar hoofd op de tweede paal, waardoor de stand 1-0 werd. Nederland reageerde met furieuze aanvallen van achteren, maar vond de tanden breken bij de inmiddels betere Duitse verdedigers. Voor winnende doelpuntenmaker Sidney Le Mans eindigde de werkdag na iets meer dan een uur – Lina Magul nam in de 62e minuut haar plaats in.

Gisteravond, na de deadline voor de vrijlating van KREISBOTEN, ontmoetten de vrouwen van de Duitse Bondsstaat Brazilië in het Max Morlock Stadion in Neurenberg. Duitslands record van 12 wedstrijden: zeven overwinningen, vier gelijke spelen en één verliespartij.

READ  De grootste kermis van Nederland staat in Tilburg - ongeveer twee uur rijden van Noordrijn-Westfalen