Het droomdoelpunt van Pavard redde Frankrijk

Persoonlijk record voor het seizoen: Pavard schittert voor Bayern München

Frankrijk viert een nipte zege in Ierland dankzij een droomgoal van Benjamin Pavard. Nederland kampt met een grimmige buitenstaander.

Het Frans voetbalelftal kreeg zijn droomstart dankzij Benjamin Pavard Kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland derivaat.

De rechtsback van Bayern München scoorde het winnende doelpunt met een verbluffende langeafstandsaanval in een 1-0 (0-0) overwinning in Ierland. Aan het begin van de tweede set wonnen de vice-wereldkampioenen van Nederland met 4-0.

De Fransen hebben het lange tijd moeilijk gehad in Dublin. Echter, in de 50e minuut greep Pavard de bal op 30 meter van het strafschopgebied van de tegenstander en verdronk hem vanaf de rand van het strafschopgebied net onder de lat.

Kylian Mbappé (rechts) blij met het doelpunt van Benjamin Pavard

Randall Kolo-Mwani uit Frankfurt en Dayot Upamecano uit München, een teamgenoot van Pavard, stonden in de basis voor bondscoach Didier Deschamps.

Aan de andere kant had Nederland moeite om voor het eerst te winnen met een 3-0 (1-0) overwinning op voetbaldwerg Gibraltar in Rotterdam.

Memphis Depay (23 min) en Nathan Ake (50 min/82 min) scoorden voor Elftal, die na de rode kaart tegen Liam Walker (51) nog veel tegoed heeft. Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt stond in de basis na herstel van een virale ziekte.

Frankrijk voert de groep met het grootste aantal punten aan, terwijl Oranje opklom naar de derde plaats. Griekenland, dat niet speelde, bleef op de tweede plaats.

Met de sportinformatiedienst

READ  Ronde twee, Spa-Francorchamps: Heinrich begint het nieuwe seizoen met een dubbele overwinning