EM Kwalificatie: Favoriete overwinningen – Pavard en Gregoric met doelpunten

Na hun indrukwekkende openingsoverwinningen volgden Frankrijk en Oostenrijk dit voorbeeld in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden in Duitsland.

Frankrijk, vice-wereldkampioen, won met 1-0 (0-0) in Ierland dankzij een droomgoal gescoord door Benjamin Pavard van Bayern München, en Oostenrijk kwam met 2-1 (0-1) terug van Estland.

3-0 (1-0) Nederland worstelde tegen voetbaldwerg Gibraltar voor hun eerste overwinning.

In een sfeervol Dublin scoorde rechtsback Pavard (50 min) een krachtig schot onder de lat voor de winnaar van Frankrijk, die in de heenwedstrijd Nederland met 4-0 versloeg.

Teleurstellend voor Nederlanders

Naast Pavard stonden zijn Münchener clubgenoot Dayot Upamecano en Frankfurter Randall Kolo-Mwane in de basis van bondscoach Didier Deschamps.

In Rotterdam scoorden Memphis Depay (23 minuten) en Nathan Ake (50 minuten/82 minuten) voor de Nederlanders, die veel te danken hadden na de rode kaart tegen Liam Walker (51).

Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt speelt sinds het begin na het overleven van een virale ziekte.

Zo schoof Elftal op naar de derde plaats in de tweede groep, achter de Fransen en Griekenland.

Rangnick wint met Oostenrijk

Na Azerbeidzjan met 4-1 te hebben verslagen, vierde Ralf Rangnick zijn volgende overwinning als hoofdtrainer van de Oostenrijkers.

Michael Gregoric (88) maakte kort voor tijd het winnende doelpunt voor de Alpenrepubliek.

Eerder scoorde Florian Kainz (68) uit Keulen de openingstreffer van Palts via Rauno Sabinen (25).

Nog voordat de gasten scoorden faalde Gregoric met een strafschop op de lat (17).

Verplichte overwinning voor Zweden

Na met 3-0 te hebben verloren van België verzekerde Zweden zich van een verplichte overwinning.

Het team van coach Jan Andersson, dat dit keer geen ervaren ster Zlatan Ibrahimovic in de tourploeg opnam, versloeg Azerbeidzjan met 5-0 (1-0) in Solna.

READ  Concerten ondanks het Coronavirus? Nederland wordt gevierd zoals voor de epidemie

RB Leipzig’s Emil Forsberg (38 minuten), Bahloul Mostafazadeh (65 minuten / eigen doelpunt), Victor Giocres (79 minuten), Jesper Karlsson (88 minuten) en Anthony Ilanga (89 minuten) scoorden voor de Scandinaviërs.

De Zweden schoven op naar de derde plaats met drie punten en Oostenrijk blijft aan kop van de tafel met de optimale score.

Polen verslaat Albanië

België moet de openingszege nog spelen.

Dinsdag (20.45 uur in de live video op ran.de) treffen de Rode Duivels in Keulen bondscoach Domenico Tedesco met de Duitse nationale ploeg.

Sterspits Robert Lewandowski vierde zijn eerste hattrick voor Polen in een 1-0 (1-0) overwinning op Albanië.

Na 1: 3 in Tsjechië bij de start scoorde Karol Swiderski het winnende doelpunt (41).