Frankrijk verslaat Ierland – soeverein Nederland

Kylian Mbappe (links) uit Frankrijk tijdens het spelen.

Frankrijk versloeg Ierland en is ook op weg naar het EK: het versloeg Griekenland met 3-0. Hongarije heeft ook de mogelijkheid om een ​​ticket naar Duitsland te bemachtigen.

VijfdeWereldkampioen Frankrijk heeft nog steeds haast op weg naar het EK voetbal in Duitsland. Het Franse team versloeg Ierland donderdagavond met 2-0 (1-0) en behaalde daarmee de vijfde overwinning in de vijfde wedstrijd in de kwalificatiegroep voor het toernooi van volgend jaar. Oranje ligt ook op koers voor het EK na een comfortabele 3-0 (3-0) overwinning op Griekenland. Hongarije zette ook een grote stap richting Euro 2024 met een belangrijke 2-1 (2-1) overwinning in Servië.

Frankrijk had zijn ticket goed gekocht. In het Prinsenparkstadion in Parijs presteerde de ploeg van coach Didier Deschamps superieur en creëerde vroege kansen. Met het voorbereidende werk van aanvoerder Kylian Mbappe gebruikte Aurelien Chouamini (19e minuut) een van de eerste passes met een briljante tik om de leiding te nemen. Invaller Marcus Thuram (48) volgde kort na rust. Aanstaande dinsdag staat het Franse nationale team tegenover zijn Duitse tegenhanger in een vriendschappelijke wedstrijd in Dortmund.

De Nederlandse overwinning kwam nooit in gevaar. Martin De Roon (17e plaats), Cody Jacobo (31e plaats) en Duitse Liga-professional Foot Weghorst (39e plaats) uit Hoffenheim scoorden doelpunten voor het team van coach Ronald Koeman.

Ook Hongarije heeft nog steeds de beste kans op een ticket voor het EK. Hoffenheim’s nieuwe aanwinst Attila Salaj (10e plaats) bezorgde gastteam Servië de eerste start met een eigen doelpunt. Maar toen draaiden Barnabas Varga (34e) en Willi Orban (36e) van RB Leipzig het duel om in het voordeel van de Hongaren, die bovenaan de Groep G staan, vóór de Serviërs.

READ  Gearresteerd in Nederland: Zes geldautomaten gebombardeerd in Brandenburg - De politie heeft een bende in Nederland aangehouden