Frankrijk verslaat Ierland en Nederland verslaat Griekenland

Kylian Mbappe (links) uit Frankrijk tijdens het spelen.

Frankrijk verslaat Ierland, en ook Nederland is op weg naar het EK: ze verslaan Griekenland met 3-0. Hongarije heeft ook de mogelijkheid om een ​​ticket naar Duitsland te bemachtigen.

drFrankrijk, tweede op het WK, is nog steeds op weg naar het EK voetbal in Duitsland. Het Franse team versloeg Ierland donderdagavond met 2-0 (1-0) en behaalde daarmee de vijfde overwinning in de vijfde wedstrijd in de kwalificatiegroep voor het toernooi van volgend jaar. Oranje ligt ook op koers voor het EK na de zelfverzekerde 3-0 (3-0) overwinning op Griekenland. Ook Hongarije zette een grote stap richting het EK van 2024 met een belangrijke 2-1 (2-1) overwinning op Servië.

Frankrijk heeft bijna zijn kaartje gekocht. In het Parc des Princes-stadion in Parijs presenteerde de ploeg van coach Didier Deschamps een superieure prestatie en creëerde vroege kansen. Na voorbereidend werk van aanvoerder Kylian Mbappé kwam Aurelien Chouamini (19e minuut) als een van de eersten op voorsprong met een schitterend schot. Invaller Marcus Thuram (48) scoorde kort na aanvang van de tweede helft nog een doelpunt. Aanstaande dinsdag staat het Franse nationale team tegenover zijn Duitse tegenhanger in een vriendschappelijke wedstrijd in Dortmund.

De Nederlandse overwinning kwam nooit in gevaar. Martin De Roon (17e plaats), Cody Jacobo (31e plaats) en Duitse Liga-professional Foot Weghorst (39e plaats) uit Hoffenheim scoorden doelpunten voor het team van coach Ronald Koeman.

Ook Hongarije heeft nog steeds de beste kans op een ticket voor het EK. Hoffenheim’s nieuwe aanwinst Attila Salaj (10e plaats) bezorgde gastteam Servië de eerste start met een eigen doelpunt. Maar toen draaiden Barnabas Varga (34e) en Willi Orban (36e) van RB Leipzig het duel om in het voordeel van de Hongaren, die bovenaan de Groep G staan, vóór de Serviërs.

READ  De gezichten van de Qatar World Cup 2022 in Qatar - sportnieuws over ijshockey, wintersport en meer