Focus op Vlahovic, Goldie en VAR: Freiburg faalt bij Juventus

SC Freiburg verloor de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League met 2-0 en miste daarmee het bereiken van de kwartfinales. Het twistpunt was een scène vlak voor rust.

Tackle: Dusan Vlahović (rechts) viert feest na een strafschop om de stand op 1-0 te brengen.
IMAGO / Jan Huebner

Freiburg-trainer Christian Streich wisselde na de 2-1-zege op Hoffenheim van koers: Griveaux (op de bank) verliet verrassend de basisopstelling. Sildelia kwam weer. Dit ging gepaard met een overstap naar het 3-4-3-systeem, dat al in de heenwedstrijd werd geoefend.

Juventus-coach Massimiliano Allegri had bij de 4-2-zege op Sampdoria Genoa enkele sleutelspelers rust gegeven en is daarom nu opgeschoven naar vijf posities: in plaats van doelman Perin Bonucci (spierkneuzing), Di Seglio, Parneccia, Meretti Cesini (doelpunt), Gatti en Locatelli startte Cuadrado en Kane. De zieke Di Maria bleef op de bank.

Focus op de VAR en Vlahovic

Freiburg presenteerde zich vanaf het begin klaarwakker in de duels en kreeg al vroeg een kans in de persoon van Doan van afstand (5). Juventus had een iets groter aandeel in de wedstrijd naarmate de wedstrijd vorderde, en Freiburg vertrouwde op snelle transfers en kreeg een dubbele kans na een hoekschop in de 22e minuut: Ginter Szczesny dwong een redding af met een kopbal, en Gregoric’s latere schot werd gepareerd door Bremer. Massa.

Even later zou Juventus op voorsprong komen met de eerste goede kans van de wedstrijd: Vlahović scoorde uit de bocht nadat Bremer na een vrije trap aanvankelijk niet op de lat raakte (27). Maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt opnieuw toegekend omdat Vlahović tijdens de voorbereidingen van Kane buitenspel stond.

READ  Huidige voorspellingen voor de Grand Prix van Singapore

Kort voor rust lag de focus weer op VAR: nadat Gatti met een goede kans Goldi’s arm van dichtbij raakte voordat Ginter zijn kopbal voor doel redde, bekeek scheidsrechter Serdar Guzubuyuk (Nederland) het tafereel in VAR opnieuw – en kende een trap Een strafschop omgezet door Vlahovic in het midden (45). Ook voor de SCF was het bitter: Goldie, de enige speler in de wedstrijd die op dat moment al een waarschuwing had gekregen, moest het veld verlaten met een stoplichtkaart.

Freiburg had moeite om Chiesa te bereiken met het laatste punt

Na de pauze maakte Schmidt zijn SCF-debuut bij Eggestein. Ondanks dat ze in de minderheid waren, was het duidelijk dat de ploeg van Breisgau meer speelde tegen de teruggetrokken Torino-ploeg. Gregoric miste het doel met een vrije flap (49). Wilde taferelen volgden in de 57e minuut toen Howler voor het eerst werd gered door Szczesny en Locatelli de bal in de handen van zijn doelman manoeuvreerde. terugkerend verkeer? Gözübüyük besloot vervolgens een overtreding op Gregoritsch op de doelman te maken.

Naarmate het spel vorderde, merkten de Freiburgers, die nog steeds toegewijd waren, wat slijtage. SCF herpakte zich uiteindelijk echter voor een kleine eindaanval, maar creëerde vooral ruimte voor de gasten: Chiesa miste in de verlenging aanvankelijk de 2-0 bij Juventus doordat Leten de bal naar de lat schoot (90+). 3). In de laatste minuut deed de Joker het echter beter en scoorde een doelpunt om de stand op 2-0 (90+5) te brengen.

Sportclub 1. FSV Mainz 05 treft aanstaande zondag om 19.30 uur buitenshuis de aansluiting met Inter Milan in de Derby d’Italia (20.45 uur) van de oude dame uit Turijn.

READ  Leonor van Spanje: verhuizen naar Wales: dit is wat je te wachten staat bij Queens Forge