Fabian (8): “We hadden ook dictaten in de huislessen”

Fabian met jongere zus Olivia

Foto: privé

Hij vertelt kinderen van over de hele wereld hoe het met Corona en de school gaat. Vandaag is het Fabian (8) uit Nederland Draai of draai. “Mijn naam is Fabian, ik ben acht jaar oud en zit in de vierde klas van de basisschool in Nederland. Ik zit in een Montessoriklas. We gingen een week terug naar school​ Gymles kan nog niet beginnen, dus we gaan veel uit.

Deze winter is erg koud en we hebben een “kabeljauwcode” of ijzel op straat gehad. Daarom was mijn school maandag gesloten. In de klas We houden afstand van elkaarEr is vrije ruimte tussen elk kind. We hoeven geen gezichtsmasker te dragen, het is alleen verplicht vanaf graad 7​ Als iemand verkouden is, moet hij een coronatest krijgen. Anders bij ons Niet getest​ De docenten beslissen zelf of ze een gezichtsmasker willen dragen.

We hebben ook verschillende klassen Diverse inzendingen​ Ouders mogen momenteel niet naar school. Ik speel het liefst buiten op het schoolplein. We hebben daar een kamp gebouwd, en er lag ook sneeuw.

Ontmoet elkaar op internet

Als de lessen thuis plaatsvinden, dan met Google Classroom (lees: Guhgl klahsruhm). Om mijn klasgenoten online op school te ontmoeten, is Google Meet (spreek uit: Guugl Miht) georganiseerd.

Ook kregen we dictaten en ‘kosmische lessen’ via Google Classroom, waar we iets bedachten over schilder Van Gogh (spreek uit: fan Goch). Ik vond homeschooling (lees: houmskuhling) erg interessant omdat ik de taken zelf kon doen. Maar ik mis mijn vrienden echt​ ​

READ  Samsung 2021 De Complete Gids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *