Europees kampioenschap hockey: Duitsland verslaat Nederland met 3-0 – Sport

De Duitse hockeywereldkampioen is goed hersteld van zijn openingsfout op het EK in Mönchengladbach en heeft de meeste kans op het bereiken van de halve finales na een overtuigende 3-0 (3-0) overwinning op titelverdediger Nederland.

Na maandagavond de eerste drie punten van het toernooi te hebben behaald, voert Zuid-Afrika het klassement aan met vier punten en kan het de eerste plaats in de groep veiligstellen met een nieuwe overwinning in de laatste voorrondewedstrijd tegen Frankrijk op woensdag (19.30 uur). . Zelfs een gelijkspel zou voldoende zijn om door te gaan. De Fransen wonnen hun eerste wedstrijd met 2-0 van Wales.

In een spraakmakende wedstrijd tegen Nederland voor 9.500 toeschouwers in een volgepakt Hockeypark scoorden Justus Wiegand (1e minuut), Niklas Wielen (5e) en Malte Hellwig (28e) zijn tweede doelpunt van het toernooi voor het Europese record . De kampioen, die een grote verbetering liet zien na een 3-3 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Wales.

De coach had geëist dat de botten bewaard zouden blijven

Bondscoach Andre Henning riep na de eerste wedstrijd op tot kwaliteitsverbetering over langere speelperioden. Je moet voet bij stuk houden en de mensen in de cirkel verdedigen, eiste de hoofdtrainer. Zijn ploeg deed het allemaal snel en zorgde, dankzij een sterk spel en hoge concentratie, voor vroege doelpunten van Wiegand en Willen, waardoor ze snel een 2-0 voorsprong namen op de als derde geplaatste ploeg en de derde plaats in het WK behaalden. Hellwig nam nog voor rust de eerste beslissing.

Ook de verdediging rond de machtige doelman Jean-Paul Danneberg was meer aanwezig dan in de openingswedstrijd. Duits kampioen doelman Rot Weiss Keulen hield zijn ploeg met een aantal reddingen in de wedstrijd en bleef voor het eerst clean.

READ  Luca Bauer begint op het Wereldkampioenschap Ice Speedway: "Weer zo goed als trainen"