EK Onder-21: DFB, Elf, Nederland, Spanje en Italië in de kwartfinales | Europees Kampioenschap U-21

Nederland en Duitsland hebben de kwartfinales van het UEFA EK Onder-21 bereikt, en ook Spanje en Italië zitten in dezelfde ronde.

Dankzij de 6-1 overwinning op Hongarije won Oranje in Groep A, terwijl de Duitse voetbalbond (DFB) een doelpuntloos gelijkspel scoorde tegen Roemenië om zich te kwalificeren.

Alle tafels

dinsdag

Groep A:

Nederland-Hongarije 6-1 (Sekskoorts)
In een drievoudige vergelijking met Duitsland en Roemenië waren de Nederlanders het beste in hun voordeel. Danny De Witt scoorde het eerste doelpunt van Cody Jacobo, die een fout maakte in het strafschopgebied. Boadu verschoof de strafschop. Gakpo identificeerde de derde en vierde poort. Tussendoor verkortte Bendegúz Paula met een strafschop. Sven Putman en Brian Broby zorgden kort voor tijd voor de op hol geslagen zege.

Duitsland 0-0 Roemenië (Boedapest)
DFB-Elf, winnaar van 2017 en finale 2019, scoorde het punt dat nodig was om door te gaan vanwege het betere doelsaldo tegen Roemenië. Lucas Nmitsha raakte met een strafschop de paal in de 72e minuut, waarna Amos Bieber kort daarna de lat binnen kopte. De Roemenen waren alleen de beste ploeg in de eerste tien minuten en hadden geen geluk om Alexandru Mian langs de paal te raken.

Groep B.

Spanje 2-0 Tsjechië (Celje)
Dani Gomez van UD Levante was de man van de tijd vanuit het perspectief van Spanje. Tegen koppige Tsjechische verdedigers scoorde hij beide doelpunten in de 69e en 78e minuut – kort na zijn wissel – die Spanje uiteindelijk naar de kwartfinales stuwde.

Italië 4-0 Slovenië (Maribor)
Valencia’s Patrick Cutrone was de meest zichtbare speler in de wedstrijd met twee goals en een gemiste penalty, en de Slovenen hadden echt niet de minste kans.

READ  Kostbaar ongeval: Mercedes glijdt van de "trekhaak"