EK-kwalificatiewedstrijd gelijk – na 2-0 voorsprong: nationaal onder-21 team mist coup tegen Nederland

• Het Zwitserse onder-21 team scoorde thuis een punt tegen groepsfavorieten Nederland in een 2-2 gelijkspel in de EK-kwalificatie.
  • De ploeg van Mauro Lustrinelli stond in de tweede helft een 2-0-voorsprong toe.
  • Noah Okafor en Joshua Zirkzee speelden de hoofdrol.

Na de twee verplichte overwinningen op Gibraltar miste het nationale onder-21 team nipt de grote coup in de derde wedstrijd van de kwalificaties voor het EK 2023. Tegen Nederland, favorieten van de eersteklassergroep, gaven de Zwitsers hun 2- 0 voorsprong in Lausanne, maar verdiend een punt Bedankt 2-2.

Ndwi en Kronig missen de eerste beslissing

De leidende scènes speelden zich uiteindelijk in het eerste kwartier na rust af. De ploeg van Mauro Lustrinelli, die na een indrukwekkende eerste helft en het doelpunt van Noah Okafor een 1-0-voorsprong verdiende, ging na de tweede helft vlot verder. Na een prachtig honkslag optreden van Kastriot Imeri, die met zijn uiteinde de lat raakte, stond Okafor weer op 2-0.

De Nederlanders stonden nu behoorlijk te beven. Zwitserland had de kans om de eerste beslissing te nemen. Maar Dan Ndwe in de 51e minuut en kort daarna Jan Kronig miste grote kansen om er 3-0 van te maken.

Zerkazy reageerde op Okafori

De gasten bleven in de wedstrijd en kregen in de 62e minuut eindelijk weer hoop. Joshua Zirkzee, momenteel uitgeleend aan Anderlecht van Bayern München, dat voorheen alleen de aandacht trok met een schot vanaf de paal, werd vergeten na een hoekschop in de verre paal en duwde het tot 1: 2. 360 seconden later was het weer Zerkzee die de gelijkmaker wist te maken na een hoekschop.

READ  De Wereldkampioenschappen atletiek eindigen met een knaller

De Zwitsers waren echter allerminst geschokt en bleven streven naar de overwinning. Ndwi, die vanuit een perfecte positie naar links bewoog (77) en Felix Mbebe, die alleen gevaarlijk voor het doel van de tegenpartij verscheen, konden de gelukkige stoot niet meer afleveren. En zo bleef het bij 2:2.

Dit is hoe het gaat

Het Zwitserse onder-21 team speelt dinsdag al zijn vierde kwalificatiewedstrijd. In Sofia concurreert het Lustrinelli-team met Bulgarije. De Bulgaren boekten 2 overwinningen na 3 wedstrijden.