Een wilde overwinning! Nederland gebombardeerd met groepsoverwinning

MNCHEN / Szekesfehvar – Dankzij een 6-1 overwinning op gastland Hongarije heeft het Nederlands onder-21 team toch een ticket voor de kwartfinales veilig gesteld.

Voorafgaand aan de laatste ronde van Groep A stond Jung Orangi nog derde in de tabel, maar hij passeerde Duitsland na een solide prestatie in Szekesvhevar en zorgde zo voor een groepsoverwinning.

De Nederlanders, die uitkwamen in het Bundesliga-trio Justin Kluivert (RB Leipzig), Deyovaisio Zeefuik en Javairo Dilrosun (beiden Hertha BSC), hadden het moeilijk bij de start. Het duurde tot de 42e minuut voordat aanvoerder Danny de Witt op voorsprong kwam.

Maak kennis met de nieuwe Leipzig Probie

Na rust zette Myron Boadaux een strafschop om in 2-0 (47e plaats). Volg Cody Gakbo van PSV Eindhoven in een Double Pack (gerangschikt 58/70). Sven Putmann (87e plaats) en Brian Bruby, die vanaf seizoen 2021/22 voor Leipzig zal spelen (89e plaats), scoorden 6-1.

Gastheer Hongarije bereikte de overgang 1:3 (65e plaats) met een doelpunt van Bendigos Paula.

Wil je het beste voetbalnieuws, video’s en data direct op je smartphone? Download dan de nieuwe hardloop-app met pushmeldingen voor het belangrijkste nieuws over je favoriete sport. Beschikbaar in de App Store voor Een appel En Android.