Duitsland – Nederland: Nagelsmann boos na winst – 'Ramp'

Wie had dat ooit gedacht? Na het zelfverzekerde succes tegen Frankrijk won het team van de Duitse voetbalbond ook het prestigieuze duel tussen Duitsland en Nederland. Ondanks een vroege achterstand bleef de ploeg van coach Julian Nagelsmann onverschrokken en zette de wedstrijd op zijn kop. Hiermee geeft de Duitse ploeg een groot signaal af naar de concurrentie.

Uiteraard was bondscoach Nagelsmann opgetogen na het tweede succes op rij. Slechts één ding stoorde de DFB-coach na de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland: het veld op het Deutsche Bank Park in Frankfurt.

Duitsland – Nederland: Nagelsmann is boos over de slechte omstandigheden in het stadion

Vanaf het begin was er veel te beleven in Frankfurt: al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong na een angstaanjagend slechte pass van de Duitse debutant Maximilian Mittelstadt. Hij was het die kort daarna de gelijkmaker scoorde. Vijf minuten voor tijd leidde Dortmund-ster Niklas Volkrug het team van de Duitse voetbalbond naar de overwinning.

Bondscoach Nagelsmann was na de wedstrijd nog steeds boos. “De plaats was erg slecht. Een ramp. De coach van de Duitse voetbalbond bevestigde na afloop van de wedstrijd op de zender “RTL” dat beide teams hier veel last van hadden.

++ Duitsland – Nederland: DFB doorstaat de volwassenheidstest – en geeft een belangrijk voorbeeld ++

“Nog vóór de 0-1-stand zie je dat Maxi aanvankelijk problemen heeft met zijn passing en vervolgens uitglijdt”, aldus Nagelsmann. Het terrein in Frankfurt was zelfs erg glad. De spelers van beide teams bleven uitglijden en hadden grote problemen bij het opstaan.

READ  België en Nederland steunen de oprichting van een supranationale voetbalcompetitie vanuit «kleinezeitung.at

Het buurtduel verandert in een hellend vlak

Vooral in de tweede helft kreeg het Duitse Union-team te maken met veel gevaarlijke situaties die werden bedorven door een slide. Zowel Jamal Musiala als Thomas Muller kregen tweemaal kansen om er twee keer 2-1 van te maken – beide keren ging het niet goed met de twee aanvallende sterren.

Het kan echter gezegd worden: het team van de Duitse voetbalbond won de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland ondanks het zeer moeilijke veld, een sterke tegenstander en een vroege achterstand. Met overwinningen op Equipe Tricolor en Oranje zorgde Duitsland voor een grote doorbraak.