1. Startpagina
  2. Sport
  3. voetbal

Hij drukt

In de wedstrijd om de derde plaats in de Nations League versloeg Duitsland Nederland met 2-0 en stelde daarmee het definitieve Olympische ticket veilig.

Duitse voetballers kwalificeerden zich voor de Olympische Zomerspelen. De vrouwen van de Duitse voetbalbond hebben woensdagavond hun ticket naar Parijs gekregen na een zwaarbevochten 2-0-zege op Nederland. In de wedstrijd om de derde plaats in de European Nations League, voor ruim 20.000 toeschouwers in het Abdij Leinstra Stadion in Heerenveen, scoorde Münchense Clara Buhl (66e minuut) de doelpunten voor de Europees kampioen dankzij voorbereidend werk van de briljante Lena Oberdorf. Lea Schuler (78)..

De ploeg van Hrubesch toonde vijf dagen na een 2-1-nederlaag in Frankrijk, de eerste gemiste Olympische kans, een grote verbetering, maar moest lange tijd huiveren. Zes maanden na de nederlaag bij de WK-finale in Australië hebben de vrouwen van de Duitse voetbalbond eindelijk de volgende bittere tegenslag voorkomen. Maar er heerst al opwinding rond het Olympische team.

Nederland versus Duitsland 0:2 (0:0)

Duitsland opstelling Frohms – Gowen, Hendrich, Hegering, Leander – Noskin, Oberdorf, Brand, Lohmann, Pohl – Paus
Poorten 0:1 Pohl (66e minuut), 0:2 Schuller (78e minuut)

Het einde: het is klaar! Het Duitse nationale damesteam won in Nederland de wedstrijd om de derde plaats in de European Nations League met 2-0 en behaalde daarmee het laatste ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Het team van de Duitse voetbalbond toonde gedurende de 90 minuten een gefocuste prestatie en won uiteindelijk verdiend de wedstrijd.

Minuut 92: Opeens kreeg Nederland een grote kans, maar het lukte niet om de bal door het publiek over de doellijn te krijgen. Uiteindelijk is er een vrije trap voor het Duitse team.

Minuut 90: Tijd toevoegen is vijf minuten.

Minuut 85: Het Duitse nationale team presteert goed en houdt Nederlanders van hun doel af. Er blijven nog vijf minuten normale speeltijd over.

Minuut 82:Hebben Nederlanders nog iets om mee te kampen? Dat lijkt op dit moment niet het geval te zijn.

Nederland versus Duitsland: Schuler neemt de eerste beslissing

Minuut 78: Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo voor Duitsland! Na een hoekschop was het Schuler die de bal binnenkopte en er 0-2 van maakte. De vrouwen van de Duitse voetbalbond zijn heel dicht bij de droom van de Olympische Spelen!

READ  DHB-vrouwen vrezen verder gebruik van Schmelzer | Meer sporten

Minuut 77: Na de corner schiet Oberdorf binnen het strafschopgebied, maar hij schiet er overheen.

Minuut 76: Voorlopig besluit bijna! Maar een Nederlandse verdediger voorkwam met haar kopbal dat de stand op 0-2 kwam.

Minuut 74: De laatste fase begint langzaam. Zullen de DFB-vrouwen hun kleine voorsprong behouden naarmate de tijd verstrijkt?

Minuut 69: Oberdorf stort zich in elk duel en gaat voorop. Zeer solide prestatie van de 22-jarige tot nu toe.

Nederland versus Duitsland: Pohl zet Duitsland op voorsprong

Minuut 66: Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo voor Duitsland!!! Oberdorf naar Leander, die voorzet, Oberdorf wint het kopduel en geeft de bal door aan Pohl, die hem ijskoud schiet!

Minuut 64: Van Domselaar en Schuler kwamen samen in botsing, maar de doelman had de bal als eerste, dus voor Duitsland kon er geen strafschop volgen.

Minuut 60: Nu is het Brand die het strafschopgebied van de thuisploeg binnendringt, maar als ze klaar is, gaat ze beslissend kapot.

Minuut 57: Beide teams blijven elkaar niets gunnen. Het lijkt erop dat degene die vanavond het eerste doelpunt maakt, zal winnen.

Minuut 53: Nu zijn de Nederlandse vrouwen weer terug, maar kunnen de DFB-vrouwen een hoekschop nemen, die uiteindelijk niets oplevert. Dykstra raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd en moest vervangen worden.

Minuut 49: De bal ligt in het doel van de Nederlander, maar hij staat buitenspel. De staking van Schuler telt niet.

Nederland vs. Duitsland: Nosken is dicht bij de leiding

48e minuut: Oberdorf heeft de bal op de vleugel en geeft een voorzet door naar Nosken, die wonderwel wordt gered door Van Domselaar.

Minuut 47: Horst Hrubesch voerde tijdens de pauze een wissel door. Schuler is in de wedstrijd voor Lohmann.

Minuut 46: Laten we doorgaan met de tweede helft.

De helft van de tijd: Zonder nacht gaan we rusten. Het is een gelijkwaardig duel waarin beide teams strijden en een hoog tempo proberen aan te houden. De gevaarlijkste scène van de eerste helft was het schot van Noskin tegen de paal. Het blijft spannend.

Minuut 44: Er is voor het eerst een bob! Maar haar kopbal uit een voorzet van Gwen belandt in de armen van Van Domselaar.

READ  DFB-Elf stelt data vast voor tests tegen Frankrijk en Nederland

Minuut 39: Na een openingspas komt Gwen plotseling binnen. Maar ze aarzelt op weg naar het doel en wil nog een hook maken en verliest daarbij de bal.

Minuut 37Gele kaart voor Hendrich na een overtreding op Bernstein.

Minuut 34: Nederland heeft duidelijk de overhand en de Duitse ploeg moet oppassen dat ze zich niet diep op de eigen helft laat duwen.

Minuut 29: De vrouwen van de Duitse voetbalbond zitten diep in deze fase van het spel en hebben de Nederlanders erbij laten komen. Bernstein laat zich van buiten briljant gelden, maar Katherine Hendrich volgt hem en haalt hem uit voor een hoekschop.

Minuut 25: Deel! Nosken laat zich sterk gelden in het Nederlandse strafschopgebied en schiet vanuit de bocht, waarbij haar schot het aluminium raakt. Dit had de leiding kunnen zijn.

Minuut 20: Eerste schot voor de Duitse ploeg, maar Brand krijgt geen druk achter de bal en dat levert geen gevaar op voor doelman Van Domselaar.

Minuut 17De wedstrijd in de slotminuten werd gekenmerkt door veel technische fouten en balverlies van beide kanten. Er is momenteel geen georganiseerde spelstructuur.

De vrouwen van de Duitse voetbalbond ontmoeten Nederland. © IMAGO/Vrouwen van Nederland vs. Vrouwen van Duitsland

Minuut 12: Dijkstra scoorde bijna een eigen doelpunt! Na een vrije trap van de DFB liet de verdediger de bal over haar hoofd glijden, maar die miste het doel.

Minuut 11: De ploeg van bondscoach Horst Hrubesch leidt het spel en heeft meer balbezit. Aan de andere kant spelen de gastheren op de tegenaanval en wachten op fouten van het team van de Duitse voetbalbond.

Nederland versus Duitsland: Froomes met onzekerheid aan het kruis

Zevende minuut: De eerste voorzet van de Nederlander en doelman Merle Froom oogt onzeker. Kaptein probeerde het vervolgens vanaf 16 meter, maar miste ternauwernood het doel.

Derde minuut: De vrouwen van de Duitse voetbalbond kregen in de eerste minuten te maken met alle uitdagingen en toonden vandaag hun absolute wil om deze wedstrijd te winnen.

Eerste minuut: Aftrap in Heerenveen. Het Duitse nationale team speelt aanvankelijk in zwart-wit, van rechts naar links.

Bijgewerkt van 28 februari om 20:22 EST: De spanning loopt langzaam op. In ongeveer 20 minuten verlaten we Heerenveen. “Er staat veel op het spel voor de spelers. De Olympische Spelen zullen een geweldige ervaring zijn voor het nationale damesteam”, zei Bernd Neuendorf, voorzitter van de Duitse voetbalbond, vóór de wedstrijd.

READ  RWE: Deze aanvaller kan de problemen van de rood-witte aanval oplossen

Bijgewerkt vanaf 28 februari om 19:50 EST: De opstelling van het Duitse nationale damesteam is hier. Bondscoach Horst Hrubesch selecteerde de volgende personen: Merle Froomes, Sarai Linder, Katharine Hendrich, Marina Heggering, Lena Oberdorf, Sidney Lohmann, Alexandra Popp, Julia Gowen, Klara Pohl, Sjoicki Nosken en Jules Brand. Vergeleken met 1:2 in Frankrijk beginnen Sidney Lohmann en Jules Brand met Lia Schuller en Svenja Huth.

Het eerste rapport: Heerenveen – De strijd om de derde plaats in de Nations League is begonnen. Duitsland is te gast in Nederland en wil zich door te winnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Als ze hadden verloren van de buren, zou hun droom in duigen zijn gevallen en zouden bondscoach Horst Hrubesch en zijn team louter toeschouwers zijn geweest.

De vrouwen van de Duitse voetbalbond strijden om deelname aan de Olympische Spelen

De Duitse vrouwen misten hun eerste kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen van de zomer met een 2-1 nederlaag in de halve finale van de UEFA Nations League tegen Frankrijk.

Kapitein Alexandra Popp nam haar team onder de loep voorafgaand aan de belangrijke interlandwedstrijd van de Duitse voetballers tegen Nederland in Heerenveen. “We weten waar het over gaat. Het gaat niet alleen om kwalificatie voor de Olympische Spelen, het gaat om het redden van gezicht”, zei de 32-jarige uit Wolfsburg op de afsluitende persconferentie.

Het missen van de Zomerspelen zou opnieuw een ernstige tegenslag zijn voor de Duitse voetbalbond, zes maanden na de WK-ramp in Australië, waarbij de kwalificatieronde werd uitgeschakeld. “Eerlijk gezegd zijn we er al aan gewend. Elke wedstrijd is vol druk”, zei Pope, die in Rio 2016 de Olympische gouden medaille won. “We willen gewoon morgen scoren, we moeten scoren.”

De vrouwen van de Duitse voetbalbond in Nederland staan ​​onder druk

“Je weet dat thuiswedstrijden er altijd mooier uitzien als er veel fans achter je staan. Maar dat mag ons niets aandoen”, aldus de beste voetballer van Duitsland. “Dat moeten we gewoon leren: hoe ermee om te gaan als het 20.000 of 25.000 tegen is.” Jij.”

Volgens Hrubesch zijn alle spelers er klaar voor. “We hebben elkaar één keer door elkaar geschud, en gisteren hebben we elkaar weer door elkaar geschud. Nu hebben we ons voorbereid op de wedstrijd van morgen”, aldus de 72-jarige coach, wiens termijn per direct afloopt als hij de deelname in Parijs mist. (Nieuws met EPA)