Duitse hockeymannen verslaan Nederland

EM-schok gevolgd door een duidelijke overwinning
Duitse hockeymannen reageren enthousiast

Verbazingwekkend genoeg kwam wereldkampioen Duitsland tekort aan de start van het EK hockey tegen het overzeese team Wales. In de tweede game repareert de gastheer de slip op overtuigende wijze.

Wereldkampioen hockey Duitsland heeft zich goed hersteld van hun openingsfout op het EK in Mönchengladbach, en na een inspirerende 3-0 (3-0) overwinning op de titelverdediger heeft Nederland de meeste kans op het bereiken van de halve finales. Na het veiligstellen van hun eerste drie punten in het toernooi voeren de Noord-Afrikanen het klassement aan met vier punten en kunnen ze de eerste plaats in de groep veiligstellen met een nieuwe overwinning in de laatste voorrondewedstrijd tegen Frankrijk op woensdag (19.30 uur). Zelfs een gelijkspel zou voldoende zijn om door te gaan. De Fransen wonnen hun eerste wedstrijd met 2-0 van Wales.

In een spraakmakende wedstrijd tegen Nederland voor 9.500 toeschouwers in een vol hockeypark scoorden Justus Wiegand (1e minuut), Niklas Villen (5e) en Malte Helweg (28e) hun tweede doelpunt van het toernooi voor de record Europese kampioenen , die in de eerste wedstrijd tegen Wales met 3-3 achter stonden en een grote verbetering lieten zien.

Bondscoach Andre Henning had na de eerste wedstrijd opgeroepen tot hogere kwaliteit over langere speelperioden. De meestertrainer eiste dat je je botten optilde en de lokale bevolking verdedigde. Zijn team deed het allemaal snel en scoorde met solide spel en concentratie vroege doelpunten van Wiegand en Willen om snel een 2-0 voorsprong te nemen op de favorieten en zo de derde plaats op het WK te veroveren.

Hellwig nam nog voor rust de eerste beslissing. De verdediging rond de machtige doelman Jean-Paul Danneberg was meer aanwezig dan in de openingswedstrijd. De Duitse doelman Rot Weiss Koeln hield zijn ploeg met een aantal reddingen in de wedstrijd en kreeg voor het eerst geen enkel doelpunt tegen.

READ  De aanvoerdersband voor de FIFA World Cup Qatar 2022: de machtsstrijd met de FIFA nadert zijn hoogtepunt