De voormalige prof liep de BVB binnen: een frisse start in de vierde klasse

Marian Sarr (25) deed ooit ervaring op in de Duitse Bundesliga en de Champions League als prof in Borussia Dortmund. Nu is hij een van de vijf winterdeelnemers van Bonner SC in de onderste groep van Regionalliga West. De voormalige Duitse internationale jeugdspeler zat onlangs een half jaar zonder club. In het FUSSBALL.DE-interview vertelde Sarr over zijn nieuwe club en zijn buitenlandse plannen.

FUSSBALL.DE: Na zes maanden zonder club kwam ik een paar dagen geleden bij Bonner SC. Wat zijn de redenen om naar de voormalige federale hoofdstad te verhuizen, meneer Saar?

Marianne Sarr: Ik wilde eindelijk weer voetballen nadat ik ongeveer anderhalf jaar geen competitieve wedstrijd had gespeeld en sinds de zomer geen team meer had gehad. Het was ongebruikelijk voor mij om in vorm te blijven. Ik miste het deel uitmaken van een team en het coachen met mijn vrienden. Bovendien waren de gesprekken met de nieuwe BSC-coach Björn Joppe geweldig, dus ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad.

Waren er andere aanbiedingen, bijvoorbeeld uit het buitenland?

“Ik miste het om deel uit te maken van een team en het coachen met mijn vrienden.”

hij liep: Ja. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om naar het buitenland te verhuizen. Vliegtickets zijn al geboekt. Door de huidige reisbeperkingen kon ik mijn plan niet uitvoeren. Ik ben blij dat ik in Bonn een club heb gevonden waar ik in de zomer wedstrijden van goed niveau kan spelen. Misschien komt er nog een mogelijkheid om naar het buitenland te reizen.

READ  A UPS worker seen in racist ranting footage has been fired while being delivered to a Latino home

Waar wil je precies heen?

hij liep: Nederland, Oostenrijk en Zwitserland zullen bijvoorbeeld interessant voor mij zijn. Maar ik verplicht me helemaal niet. Ik wil gewoon Duitsland verlaten en een nieuwe levenservaring opdoen.

Hij maakte meteen zijn debuut in Bonn – en dat is in uw geboorteplaats de Rot-Weiss Essen. Was het ondanks het 2-0-gelijkspel een speciale wedstrijd voor jou?

hij liep: helemaal. Maar niet omdat hij in de Rot-Weiss Essen zat, maar omdat ik na zo lang weer een competitief duel mocht spelen. Het was een heel gaaf en leuk gevoel – ook al zou ik natuurlijk liever mijn comeback winnen.

Bij BVB speelde ze een keer in de Duitse competitie en de Champions League, en nu speelt ze in de vierde divisie. Ben je teleurgesteld dat dit nog niet genoeg is geweest voor een permanente professionele carrière?

hij liep: Niet correct. Ik had onder andere pech met blessures, dat moet je in het voetbal verwachten. Sommige mensen denken dat ik gebroken ben en geen ander perspectief heb in het voetbal. Dit is niet hoe ik het zie. Het heeft in de loop der jaren veel belangrijke ideeën opgedaan en is volwassen geworden. De trein is nog niet vertrokken. In Bonn wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mezelf te laten zien en opnieuw aan te vallen.

Heb je nog steeds contact met je voormalige teamgenoten zoals Marco Reus, wereldkampioen Kevin Großkreutz of Roman Weidenfeller?

hij liep: Nauwelijks direct contact. Maar nu kun je bijna alles op sociale media zien, dus bijna al mijn voormalige teamgenoten weten hoe het met hen gaat. (Lach)

READ  Landbouw - Nederland: boerenprotesten treffen winkels en havens - Economie

Je coach was destijds de huidige wereldcoach Jürgen Klopp. Hoe heb je hem leren kennen?

hij liep: Zeer ambitieus en ongecompliceerd. Jürgen Klopp spreekt zijn woorden niet uit, iets waar ik destijds als heel jonge speler aan moest wennen. (Lach)

wat bedoel je daarmee?

hij liep: Het geluid was bijvoorbeeld erg luid, zelfs na de kleine slechte paspoorten. Ik kwam net uit het jeugdveld en werd zo nu en dan een beetje aangevallen. Maar na verloop van tijd waardeerde ik zijn directe kritiek en besefte ik dat het zijn enige bedoeling was om elke speler beter te maken.

Wat zijn je doelen bij voetbal?

hij liep: Op korte termijn wil ik zoveel mogelijk spelen om weer op mijn best te komen. En ik wil mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat we nog steeds in lijn kunnen blijven met Boone. Op de lange termijn stel ik mezelf geen specifieke doelen in dit snel veranderende bedrijf. Maar zoals ik al zei: ik heb nog geen professionele carrière afgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *