Blauwe spijkerbroek en groene logistiek

Het logistieke gebouw van 70.000 vierkante meter moet niet alleen voldoen aan de Cradle-to-Cradle-normen, maar ook aan hoge esthetische eisen.

Het nieuwe logistieke centrum Levi Strauss in Dorsten wordt het eerste hotel in zijn soort in Duitsland dat voldoet aan de cradle-to-cradle-duurzaamheidsnormen.

Zo min mogelijk energie in het proces. Vandaar lage emissies. Dit is economisch verstandig – het is goed voor het milieu, en velen doen dat ook. Levi Strauss gaat nog een stap verder door een nieuw logistiek centrum voor fulfilment te creëren in Dorsten. Het wordt het eerste logistieke district in Duitsland dat voldoet aan de cradle-to-cradle-duurzaamheidsnormen.

Het Amerikaanse denimmerk heeft een overeenkomst getekend met de Dutch Delta Group in Hoofddorp, Nederland, voor een nieuw logistiek centrum. Delta creëert het innovatieve pand, dat na voltooiing zal worden verhuurd door Levi Strauss Supply Chain Services & Operations GmbH voor operationele logistieke operaties. Volgens Delta wordt “Positive Footprint Wearhouse” gebouwd in eigendom van het industrieterrein Große Heide Wulfen. Volgens de Nederlanders is het het eerste logistieke district in Duitsland dat voldoet aan de Cradle-to-Cradle (C2C) duurzaamheidsnorm.

Het dak is beplant met groen en dient tevens als afvalwaterzuiveringsinstallatie voor de waterkringloop in het gebouw.

De oppervlakte van het nieuwe logistieke pand op de gerevitaliseerde mijnsite is circa 70.000 vierkante meter. Oplevering voorzien in 2023. Daarna zal Levi-Strauss 20 jaar pachter zijn en daar zijn distributiecentrum exploiteren.

Het gebouw onderscheidt zich met name door de circulaire constructie, die is gebaseerd op de principes van recycling, het besparen van hulpbronnen en het minimaliseren van afval. Het doel is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Alle bouwmaterialen zijn ontworpen voor recycling en worden geregistreerd in de materiaaldatabase. Aan het einde van de gebruiksperiode maakt de bijzondere architectonische toepassing een probleemloze scheiding volgens het type materiaal mogelijk.

READ  Demonstraties: frustratie over het werk duwt Europa de straat op

Om de luchtkwaliteit in binnenruimten constant hoog te houden, worden alleen milieuvriendelijke materialen gebruikt. Maar niet alleen als het om gezondheid gaat, mensen richten zich op vastgoed: het gebouw is gebaseerd op “mensgericht ontwerp”, is ergonomisch ontworpen voor sociale uitwisseling en inspiratie en is uitgerust met veel openbare en groene ruimtes.

Het nieuwe logistieke pand is groen in letterlijke en figuurlijke zin: naast de groene ruimtes buiten bevat het gebouw een daktuin die wordt gebruikt om de biodiversiteit te behouden en als verzamelpunt en afvalwaterzuiveringsinstallatie voor de interne waterkringloop van het gebouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *