Argentinië na spannende strafschop tegen Nederland in de halve finale – Sportnieuws uit Braunschweig

WK 2022

Argentinië na een zinderende strafschop tegen Nederland in de halve finale

Bijgewerkt: 09-12-2022 22:57

| Leestijd: 5 minuten

Saeed: Lionel Messi na het bereiken van de halve finale. De Argentijnse vedette mag blijven dromen van een wereldtitel.

Doha
Argentinië versloeg Nederland met 6-5 na strafschoppen. Superster Lionel Messi laat de Bechelisti dromen van de wereldtitel.

Het was een lange avond in het Lusail Stadium in Doha, een dramatische avond voor 88.235 fans. De volgende dag begon het al te dagen wanneer Argentinië 4:3 tegen hen Holland gewonnen op strafschoppen. De Zuid-Amerikaanse kampioen viert twee helden: doelman Emiliano Martinez en Lionel Messi.

Virgil van Dijk miste de eerste strafschop en Martinez redde. Lionel Messi zette de strafschop veilig om. Nu hij Stephen Burgess runt, hield Martinez het weer vast. Hij ontmoette Leandro Paredes. Net als Teun Koopmeiners en Gonzalo Montiel. Wout Weghorst wordt ingekort. Enzo Fernandez raakte de paal en miste de beslissing. Frenkie de Jong zette Nederland weer op de rails. Maar Lautaro Martinez nam de beslissing.

“We hebben veel geleden op het einde. In het begin ging het goed. Maar we hebben het gedaan. We zijn een team dat weet wat ze doen. We willen winnen. We hebben een ongelooflijk verlangen om dit toernooi te winnen”, zei Messi Argentinië vergadert nu op dinsdag (20.00 uur) In de halve finale vreest Brazilië Kroatië.

Wout Weghorst scoorde tweemaal

Het was 2:2 (1:0) na de normale speeltijd dat er een krankzinnige slotfase ontstond. Lionel Messi zorgde voor het eerste doelpunt voor Nahuel Molina (35 minuten) en schoot later een strafschop binnen (73). Alles leek klaar voor het Argentijnse team om te vieren. Maar coach Louis van Gaal had een ander idee en bracht in de 78e minuut Wout Weghorst in het veld voor Memphis Depay.

In de 83e minuut zette Stephen Burgess voor, Fighurst kopte vanuit contact binnen. Nu was er een huivering, de emoties liepen hoog op. Groepsformatie, scramble, Nederlandse verdediger Virgil van Dijk had rood kunnen zien, maar bleef op het veld. En hij zag zijn team een ​​vrije trap krijgen in de elfde minuut extra tijd. Iedereen verwachtte een schot van Cody Gakpo, maar in plaats daarvan vond hij Weghorst in het midden, die gelijk maakte en naar de hoekvlag rende. Alle spelers volgden hem, een Nederlands geluk. vernieuwing.

Hierin voelden de teams elkaar aan, wilde geen enkele speler een grote fout maken en viel de stroom uit. Het schot van Messi vloog over haar heen en ze had al 109 minuten gespeeld. En Lionel Scaloni, bondscoach van Argentinië, verving de zieke Angel Di Maria (111). Kort daarna kreeg Lautaro Martinez een mooie kans om op voorsprong te komen, maar hij werd gevloerd door Virgil van Dijk (114). Vervolgens raakte een schot van Enzo Fernandez de paal (120). Sancties.

De Argentijnse ster Lionel Messi schittert

Daarvoor werd een rustig spel ontwikkeld, waarin alleen Lionel Messi opviel. De illusie van het lichaam is genoeg om ruimtes open te scheuren. Voor het eerst werden zijn tegenstanders in de tweede minuut aan het wankelen gebracht, wat het publiek deed zuchten. Er hadden meer zuchten moeten volgen.

De Argentijnse ploeg had vaak de bal en liet die goed lopen, zeker na de snelle transfers die het kreeg. In plaats daarvan vertrouwde Nederland op meer zichtbare tegenaanvallen. Louis van Gaal had eerder aangekondigd te willen profiteren van het feit dat Lionel Messi nauwelijks een rol speelde in de verdediging. Er werd vooral gevochten, geduwd, gestreefd en elkaar werd niets gegeven.

Holland viel vaak in tweeën. En als iemand een zwaar verdedigingscomplex kan overwinnen, is het Lionel Messi. In de 35e minuut schudde hij al zijn tegenstanders op het middenveld, hij rende naar voren en zag een gat dat alleen hij kon zien. Vanaf ongeveer 30 meter van het doel passeerde Messi het strafschopgebied naar Nahuel Molina, die zich liet gelden en de bal met zijn rechtervoet langs doelman Andres Nobert prikte. Leid, euforie.

Scheidsrechter Matteo deelt veel gele kaarten uit

Vier minuten later verscheen Messi weer in het zestienmetergebied van de tegenstander, draaide zich om, maar maakte het juiste schot niet met voldoende nauwkeurigheid af. Voor het einde van de eerste helft brak er een vechtpartij uit. Urjan Timber duwde Marcos Acuna en de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateo toonde hem een ​​gele kaart. In totaal heeft Mathieu tijdens de rust al vijf waarschuwingen gegeven.

Argentinië trok zich na rust terug en zag wat hun tegenstanders met de bal zouden doen, en dat stelde niet veel voor. Er ontbrak iets speciaals, zo lang was alleen Lionel Messi verantwoordelijk geweest voor het buitengewone die avond. En in de 63e minuut belandde een vrije trap van hem op het net. Messi deed de magie en zijn teamgenoten bleven ongemakkelijk. Denzel Dumfries maakte vervolgens een onhandige overtreding op Marcos Acuna in zijn eigen strafschopgebied. Straf. Lionel Messi pakte de bal, wachtte lang en volleyde hem in de rechterhoek. Velen geloven die beslissing. Maar Van Gaal bracht Wout Weghorst in. Het drama heeft zijn beloop gehad.

Vragen over het artikel? E-mail ons: redaktion.online-bzv@funkemedien.de

READ  De coach na het verslaan van Nederland: Dicht bij de top van de wereld