AM: Schalke’s hoofdrolspelers beginnen met Bulgarije 1:3

Lod.
Bij de start van het EK Onder-17 in Israël zal Schalke-kampioen Nadib Hadga moeten buigen voor Nederland.

Ndzeb Hazha, Een van de centrale karakters U-17 team van Schalke 04, Wie op 8 mei Duits kampioen werd, heeft Bulgaars nationaal elftal wanneer Europees Kampioenschap Onder 17 Niet goed begonnen. In de eerste wedstrijd van Groep B werd maandagavond 1:3 (1:1) verloren tegen Nederland.

Echter Armind Lecage, De onder-17 aanvoerder van Schalke 04, die niet speelde, begon het EK met een overwinning van 3:2 (2:1) in de eerste poule tegen Italië.

Nedzhib Hadzha, die met zijn Bulgaarse teamgenoten wat laat arriveerde omdat hij woensdagavond dolgraag de halve finale Westfalenpokal voor Schalke wilde spelen tegen SC Preussen Münster (6:3), zat aanvankelijk op de bank voor de wedstrijd tegen Nederland. Hij zag een goede start voor zijn team, nam na tien minuten een 1-0 voorsprong via Martin Georgiev van Slavia Sofia, maar maakte in de 33e minuut gelijk via Isaac Papadi uit Eindhoven.

Schalke’s Nedzeb Hadza komt in de tweede helft

Schalke’s speler Nezib Haja mocht in de tweede helft spelen om zijn geblesseerde aanvoerder te vervangen Asin Mitkov De toen 17-jarige kwam dit seizoen al zeven keer uit voor Levski Sofia in de Bulgaarse Eerste Klasse. De twee goals voor de Nederlandse overwinning kwamen via Isaac Papadi, die na een uur een seconde scoorde, en Jason van Douven, die ook voor PSV Eindhoven speelt, in de eerste minuut van de verlenging.

READ  Opwinding in de Nations League – een verbluffende overwinning voor de Engelsen – maar is het genoeg? - Sport

De Bulgaren spelen aanstaande donderdag (19 mei 19:00 uur) hun volgende wedstrijd tegen Frankrijk, dat in de openingswedstrijd Polen met 6-1 versloeg. Het DFB U-17-team ontmoet Luxemburg op dezelfde dag vanaf 16.30 uur, die hun eerste wedstrijd tegen gastheer Israël verloren om 0:3. (Aha)