Opwinding in de Nations League – een verbluffende overwinning voor de Engelsen – maar is het genoeg?  – Sport

Opwinding in de Nations League – een verbluffende overwinning voor de Engelsen – maar is het genoeg? – Sport – SRF

Doorgaan naar artikel

Sommige items op SRF.ch werken alleen als JavaScript is geactiveerd.

Inhoud

Engeland versloeg Nederland op Wembley dankzij een furieuze tweede helft. De Olympische Spelen zijn nog steeds in gevaar.

legende:

Tegenstrijdige gevoelens

Beth Mead (links) en Lucy Bronze zijn blij met de overwinning, maar maken zich zorgen over kwalificatie voor de Olympische Spelen.

imagobeelden/sportpersfoto’s

Het is de 91e minuut tussen Engeland en Nederland. Lauren James levert een prachtige voorzet op Ella Toone, die er 3-2 van maakt. De stemming op Wembley, vol met ruim 70.000 fans, bereikte het kookpunt. Aan het einde van de eerste helft stonden de Europese kampioenen nog met 0-2 achter.

Maar Engeland wil meer en doet er alles aan om de 4-2 score te behalen. Niet voor niets: de ploeg van Sarina Wegman kan alleen de Final Four bereiken en zich dus plaatsen voor de Olympische Spelen door met twee doelpunten verschil te winnen. Het vierde doelpunt wil er ondanks de recente hype niet komen.

De ploeg van Wegman moet de laatste groepswedstrijd tegen Schotland winnen en hoopt dat Nederland punten laat liggen tegen België. Anders zal de Olympische droom voortijdig worden verstoord.

Olympische kwalificatiestatus

Open de doos
Sluit de doos

De winnaars van Nations League Groep D Groep A spelen in een laatste ronde van het toernooi tegen elkaar om de titel. De twee teams kwalificeren zich voor de finale van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Gastland Frankrijk is al aangewezen.

Keeper Earps tranen

Doelman Mary Earps voelde zich verdrietig na de wedstrijd. De doelman had de pech dat hij de bal voorbij liet gaan toen de stand 0-2 was. “Ik heb mijn team vandaag in de steek gelaten. (…) Ik ben er kapot van”, zei ze, terwijl ze haar tranen in bedwang hield.