Afscheid van Dazenifer Maruzan: Brazilië domineert de Duitse Confederatie Vrouwen

Per: 11-04-2023 21:28 uur

Het Duitse nationale damesteam is dinsdag (11 april 2023) niet geslaagd voor de WK-uithoudingstest tegen Brazilië. Focus 1: 2 (0: 2) Het was nog steeds Dzsenifer Marozsan die haar laatste wedstrijd voor de vrouwen DFB speelde.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte Martina Voss-Tecklenburg haar spelers bewust van het belang van de DFB-Vrouwenwedstrijd tegen Brazilië. “We hebben hier als team een ​​missie om ons voor te bereiden op het WK. Het eerste aspect is het gebied van sportZei de coach van het nationale team en legde uit waarom Dzenifer Maruzan niet deelnam aan de basisopstelling voor de afscheidswedstrijd.

Volledige uitzending van de DFB Women’s Friendly match tegen Brazilië vanuit Neurenberg.
meer

Het laatste gezamenlijke optreden met de 30-jarige speelde echter een sleutelrol voor de DFB Ladies – en dat was duidelijk voor de aftrap. Van Maruzan werd formeel afscheid genomen, bloemen in ontvangst genomen – en vooral Svenja Huth had de eerste tranen. “Het wordt erg emotioneel voor ons beiden – in de eerste plaats voor Dzseni, maar ook voor mij als referentiepersoon.Maruzan, had ze al gezegd Een geweldige man met een hart van goudbeschreven.

• Naar de live-opname: Vrouwenfederatie tegen Brazilië
    Rechter pijl

Maruzan komt in de 64e minuut in het veld

De 112e en laatste interland van de nobele technicus duurde 30 minuten, inclusief blessuretijd. Bij elke beweging werd Maruzan toegejuicht door 32.587 toeschouwers in Neurenberg, in de hoop dat ze de zaken zou kunnen veranderen in haar laatste wedstrijd. Maar in tegenstelling tot veel andere wedstrijden kon de aanvallende middenvelder deze keer haar klasse niet helpen.

Duitse nulreeks eindigt

Brazilië domineerde vanaf het begin de wedstrijd. Gabby Nunes kreeg in de vijfde minuut haar eerste grote kans, maar zag die op de lat belanden. Anne-Katherine Berger, die de zieke Merle Froms (rugklachten) verving na haar uitstekende optreden tegen Nederland (1-0), was kansloos.

Even later stond de doelman weer in de schijnwerpers – en hij had pech. Gaby Nunes stond vrij voor Berger, en legde de bal vrij naast haar, maar de 32-jarige kreeg hem niet te vangen. De aanvoerder van Brazilië, Tamiris, profiteerde van de rebound om er 1-0 van te maken voor de bezoekers (11e minuut). Dit was het eerste doelpunt dat aan het Duitse nationale team werd overhandigd sinds het verlies van de EK-finale tegen Engeland (1: 2) vorig jaar.

Berger faalde ook bij het tweede doelpunt

Na 20 minuten kwam de DFB beter in de wedstrijd, althans voor korte tijd, en trad aanvallender op. Alexandra Pope kreeg de eerste kans met een vrije trap vanaf 24 meter, maar Leticia Santos was erbij in het Braziliaanse doel (23). De Duitse spits is in dit stadium een ​​actief element geweest in vergelijking met haar slechte prestatie in de 1-0 overwinning op Nederland toen ze niet in de basis stond.

Maar Brazilië scoorde het tweede doelpunt. Opnieuw zag Berger er ongelukkig uit, maar uiteindelijk was hij het belangrijkste slachtoffer. Ari Borges nam een ​​korte hoekschop, zette vervolgens voor en de bal ging langs alle spelers en de Duitse keeper de verre hoek in (38). Froms en Berger waren er tegen Nederland toen hun tegenstanders veel kansen kregen, maar misten tegen Brazilië het nodige geluk.

DFB is nog ver verwijderd van WK-vorm

Toen nam “Selecau” de wedstrijd in handen, maar stopte vastberaden met aanvallen. De gasten waren echter de gevaarlijkste ploeg, hadden meer balbezit en lieten de Duitse dames zich niet ontwikkelen. Een uur later was er geen teken van draaien.

De toeschouwers hoopten tevergeefs dat het Duitse team gevaar zou uitstralen. Pas in de laatste minuten kwam het DFB-team aanvallend in actie, maar Jules Brand kon in de tweede minuut van de extra tijd niet meer dan één doelpunt terugwinnen. De eerste nederlaag in het WK bleef intact – waaruit bleek dat het DFB-team nog veel werk te doen had voor het WK in Nieuw-Zeeland (van 20 juli tot 20 augustus).