Win de Bildstein/Hussl Land Race in de Gouden Vloot

sportrapport logo pictogramafbeelding

© Sportverslag

Benjamin Bildstein en David Hassell behaalden een overwinning in de Golden Fleet launch race op Mundial Almere in Nederland.

Het 49er-duo van de Oostenrijkse zeilvereniging verbeterde na het plaatsen van zes en 13 in de andere races en eindigde als 10e in het algemeen klassement. De rode, witte en rode Nacra 17-teams doen het momenteel goed: Lukas Haberl/Tanja Frank (2) en Laura Farese/Mathäus Zöchling (5) stonden voor de laatste race op donderdag in de top vijf van het algemeen klassement.

Een aparte update van de Nacra 17 resultaten volgt nadat alle races zijn afgelopen.

Op de derde wedstrijddag van de Wereldbeker in Almera, Nederland, moesten de deelnemers ook geduld hebben: pas rond 15:00 uur – vier uur te laat – trok de wind aan en kon de eerste race beginnen. Benjamin Bildstein en David Hassell trotseerden het lange wachten. Ze openden de Gold Fleet voor de 49er-klasse met hun eerste regatta-overwinning. In de andere twee races pakte het duo van Bregens Yachting Club de zesde en dertiende plaats.

“De eerste race was natuurlijk geweldig met de overwinning. We hadden een goede strategie en voerden die stevig door. We hadden een soortgelijk plan in de tweede ronde: we maakten een goede start en maakten toen twee strategische fouten bij de eerste cross – maar eindigde in een redelijk solide positie. In de laatste race hadden we weer een goede startpositie, maar helaas hebben we de Australische boot ingehaald en moesten we de race beginnen met een enorme achterstand. Het was bitter. De race om in te halen was nog steeds goed, maar er was niet veel meer over”, zei stuurman Benjamin Bildstein op de racedag. Derde. Voor de tweede en laatste dag van de Gouden Vloot behaalden de Oostenrijkse Olympiërs de 10e plaats en zijn dus op weg om deel te nemen aan de medaillerace. Wat betreft vrijdag is het duo “optimistisch dat we weer goede races kunnen rijden en verbeteren”.

READ  Voetbal - alleen het Europees Kampioenschap U-21: Kuntz geeft geen commentaar op de opvolger van Löw - de sport