Wereldkampioenschap hockey: Duitsland verslaat Nieuw-Zeeland in halve finale

Status: 13-07-2022 20:50 uur

Het Duitse dameshockeyteam bereikte de halve finale van het WK door Nieuw-Zeeland te verslaan en te spelen voor een medaille.

De Duitse Hockey Federatie (DHB) Selectie heeft dinsdag (12/7/2022) de kwartfinale gewonnen van Nieuw-Zeeland in het Wagner Stadion. Amstelveen Strak, maar verdiend met 1: 0. Het was voor het eerst in twaalf jaar dat een Duits dameshockeyteam de halve finale van het WK bereikte. Op het WK van 2018 en meest recentelijk ook op de Olympische Spelen in Tokio was hij al in de kwartfinales geëindigd.

• Kwartfinales
    rechter pijl

Vandaag was onze grootste wedstrijd op de weg in de afgelopen zes maandenDat zei bondscoach Valentin Altenberg.In de eerste helft speelde het team de beste helft van het jaar. Bovendien zijn er betere algemene defensieve prestaties. We kunnen veel leren van deze wedstrijd en meenemen naar Spanje. ”

Halve finale tegen Argentinië of Engeland

De finales vinden plaats in Terrassa, het hockeystadion van de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Het DHB-team treft daar op zaterdagavond Argentinië. Zuid-Amerika versloeg woensdagavond Engeland met 1-0 door een doelpunt van Victoria Granato. Het Duitse nationale team verloor zijn laatste wedstrijd in de halve finale van het WK 2010 tegen Argentinië.

Michel met het winnende doelpunt voor “Danas”

Lena Michel zette “Danas” met het openingsdoelpunt in de 17e minuut op weg naar de halve finale, met een superieur figuur na een strafschop tegen de Nieuw-Zeelanders. Dit was het eerste doelpunt van het toernooi voor de Hamburger.

Na de leiding te hebben genomen domineerde de DHB lange tijd maar net als in voorgaande wedstrijden miste hij veel kansen en hield de wedstrijd onnodig spannend. Pauline Haynes verzuimde vlak voor rust te posten, waardoor de DHB-ploeg tien strafschoppen onbenut liet.

“We zijn nog steeds bezig om meer doelpunten te maken. Het is belangrijk om de nul te houden in de verdediging en een extra doelpunt vooraan te maken.”DHB-aanvoerder Nike Lorenz zei na de wedstrijd. Penalties 10:2 en doelkansen 15:3 bevestigden de dominantie, evenals de slechte kansen van de DHB-vrouwen.

De Nieuw-Zeelanders, die als eerste in hun poule ongeslagen waren en niet door de tweede ronde hoefden, verschenen tegen het einde van de wedstrijd gevaarlijk in het doelgebied van de Duitsers. Tien minuten voor tijd moest Danas een moeilijke etappe overleven toen twee speelsters, Pauline Heinz en Anne Schroeder, tijdelijke strafschoppen kregen en Nieuw-Zeeland de doelman van het veld stuurde. Ondanks de minderheid hield de voorsprong stand tot het einde.

Ook Nederland met Bondscoach Mülders in halve finale

Ook Nederland plaatste zich bij afwezigheid van oud-bondscoach Jamilon Mulders voor de halve finales. De titelverdediger versloeg België met 2-1. “De wereldtitel zal belangrijk zijn voor meisjes. Mijn geluk hangt niet af van een wereldtitelDat zei Mulders, die na het WK stopt als bondscoach.

READ  Nederlandse ster Mark Flecken geeft een zelfverzekerd doelpunt voor de wedstrijd tegen Duitsland