Voetbal – Van Gaal op WK zonder doelpunten: ‘Als een partijtje schaak’ – Sport.nl

Hersenschudding (dpa) – De Nederlandse coach Louis van Gaal is van mening dat de spelsystemen de reden zijn voor het uitblijven van doelpunten op het WK.

“Elke wedstrijd op dit WK is zwaar, je moet gewoon naar de resultaten kijken. Er zijn veel 0-0’s en nipte overwinningen. Veel teams spelen een vergelijkbaar systeem, waardoor het meer op schaak lijkt.” Misschien is het niet altijd mooi om te zien’, zei de Bonds-coach. , treft Nederland gastland Qatar, dat al is uitgeschakeld.

Het doel van Van Gaal is om de set te winnen, ongeacht de andere mogelijke tegenstanders in het toernooi. “Als je wereldkampioen wilt worden, moet je elke tegenstander kunnen verslaan”, aldus de 71-jarige. In de parallelwedstrijd strijden Senegal en Ecuador om een ​​plek in de knock-outrondes. Nederland treft waarschijnlijk de Verenigde Staten of Iran als groepswinnaar in de achtste finales. In de kwartfinale komt er een duel met wereldkampioen Frankrijk of Argentinië.

Van Gaal was alleen vaag over een basiself voor sterspits Memphis Depay. “We gaan geen risico’s nemen met Memphis”, zei de Bond-coach. Depay, die lange tijd aan de kant stond met een hamstringblessure, speelde 30 minuten in de 2-0-zege op Senegal en 45 minuten in het 1-1-gelijkspel met Ecuador. Omdat de Nederlandse aanval echter op grote problemen is uitgelopen, gaan waarnemers ervan uit dat de 28-jarige in elf wedstrijden zal spelen.

© dpa-infocom, dpa: 221128-99-694386/2