UEFA EK Onder-21: Spanje en Oekraïne in de kwartfinales

Per: 24-06-2023 om 23:23 uur

Spanje en Oekraïne bereikten als eerste team de kwartfinales van het EK Onder-21 in Roemenië en Georgië. Portugal daarentegen wordt met een voortijdig einde bedreigd. Ook viel een recordaantal kijkers.

Spanje versloeg zaterdag (24.06.2023) Kroatië met 1-0 (1-0) en pakte twee overwinningen in groep B, evenals Oekraïne dat met 1-0 (0-0) won van Roemenië. Kroatië en Roemenië hebben geen kans meer om op te schuiven.

• Groep B, overzicht
    Rechter pijl

Portugal staat slechts 1-1 voor tegen Nederland

Aan de andere kant dreigt Portugal uit Groep A te worden uitgeschakeld. De Portugezen kwamen in de heenwedstrijd tegen Nederland niet verder dan 1-1 (1-0) en bleven na een aanvankelijk schokkende nederlaag tegen gastland Georgië (0-2) voor de laatste wedstrijd onderaan in Poule A.

• Groep A, overzicht

Portugal kwam na 20 minuten op voorsprong via Andre Almeida, voordat voormalig Leipziger Brian Broby (78) gelijk maakte voor “Oranje”.

Recordaantal toeschouwers in Tbilisi bij de wedstrijd tegen Georgië

Ondertussen boekte Georgië voor 41.887 fans in Tbilisi opnieuw een respectabele overwinning met een 2-2 (0-2) overwinning op België. Maxime de Kuiper (15 minuten) en Largi Ramazani (38) scoorden een doelpunt voor de Belgen, terwijl invallers Georgi Tsitashvili (51) en Georgi Goliashvili (87) de gelijkmaker redden. Het was het grootste aantal toeschouwers in de geschiedenis van het EK Onder-21.

Spelers uit Georgië en België in Tbilisi op het EK Onder-21

Dat laat alles open in Groep A na twee wedstrijden: Georgië heeft vier punten voorsprong op België en Nederland (elk 2) en Portugal (1). De beste twee teams in elke groep gaan door naar de kwartfinales.

READ  Nederlandse ambassadeur: Verstappen is “onaantastbaar” - Sport