Taekwondovechters Lorena Brundle en Vanessa Korndl winnen brons op de Dutch Open

The Bronze Girls: Lorena Brandl (links) en Vanessa Korndell. Foto: privé

Na de bronzen medaille op de US Open in Las Vegas vorige week, scoorde taekwondovechter Lorena Brundle van het team Tiger Waltmanstein/Mindelstetten afgelopen weekend opnieuw op de Dutch Open in Eindhoven (Nederland). In haar gewichtsklasse (+73 kg) behaalde de push-up opnieuw de derde plaats. Het was dit keer ook genoeg voor een medaille voor Brundels teamgenote Vanessa Korndl (-67 kg). Ook zij tooide zich na een hevig gevecht met brons.

“Ik ben erg blij met mijn prestatie”, zegt Korndell. De vrouw uit Altmannstein won haar eerste gevecht tegen de Zweed in twee rondes (16: 5, 12: 0). Ze won ook haar tweede gevecht tegen Australië in de eerste twee rondes (7:4, 19:14). “Toen verloor ik de eerste ronde in de halve finale van een atleet uit Nigeria. De tweede ronde wist ik in de laatste paar seconden te winnen met een klap op het hoofd en een spin, en de laatste ronde ging weer naar mijn tegenstander.” legt Korndl uit, die blij was met het brons na de uitschakeling in de halve finale.

Set nummer één met een bye, Brundle begon het toernooi. “Ik heb mijn eerste gevecht tegen Spanje in twee ronden gewonnen”, zegt de 25-jarige. Daarna moest ze in de eerste ronde 7:7 buigen voor een Chinese halve finalist. “De Chinezen scoorden klappen uit het Westen, die telden voor meer dan mijn vuisten”, legt Brundle uit, die zich in de tweede ronde terugvecht en met 8: 6 won. De sportsoldaat moest de derde ronde aan de Chinezen overlaten (2:5). “Ik behaalde de bronzen medaille op de Dutch Open en belangrijke punten op de Olympische ranglijst”, zegt Brundle.

READ  Welke van de WK-sterren zouden binnenkort transferkandidaten kunnen worden?