Slapende hockeymannen vallen Nieuw-Zeeland binnen – het bankroet van vrouwen

De jongens van DHB huiveren bij de openingszege

Doelpuntenmakersduo Justus Wigan

Topscorersduo Justus Wigan © FIRO / SID

Bij aanvang van het Pro-League toernooi in Amsterdam wist het Duitse hockeyteam met 4-3 te winnen van het als laatste geplaatste Nieuw-Zeeland.

Na een rustige eerste helft vierden de Duitse wereldkampioen hockey hun 4: 3 (1: 3) overwinning op onderste club Nieuw-Zeeland bij de start van het Pro League-toernooi in Amsterdam. Voor de vrouwen daarentegen werd de heenwedstrijd tegen olympisch kampioen Nederland een 0:5 (0:3) nederlaag.

Justus Wigan, Marco Meltkau en Gonzalo Bilat, die in de 59e minuut het winnende doelpunt maakten uit de eerste Duitse hoekschop, scoorden de doelpunten voor het herenteam van Andre Hennig. Bij de tweede ontmoeting in Amsterdam op zaterdag (17.30 uur) treft het Duitse nationale team gastland Nederland. De mannen en vrouwen van Nederland en Nieuw-Zeeland ontmoeten elkaar elk twee keer in Amsterdam.

Het Duitse nationale team vond het moeilijk om tegen de “kiwi’s” te spelen, en steeds weer verstoorden kleine foutjes de opbouw. “We moeten in het spel komen”, zei Andre Hennig tijdens de rust. Maar in het begin was het zwaar. De ploeg werd pas wakker na een droomgoal van Malte Hellwig in de 37e minuut, nam het heft in handen en scoorde zo de treffer.

Na de laatste twee overwinningen in Groot-Brittannië keek dames-bondscoach Valentin Altenburg uit naar duels met de Nederlandse vrouwen, die negen van hun voorgaande tien duels in de Pro League hadden gewonnen.

De coach zei: “Ze spelen in een heel hoog tempo en zullen met hun speelstijl alles van ons vragen. Dit is precies wat we nodig hebben om onze verdediging naar het hoogste niveau te brengen.” Maar dit was geen vrijdag. De Duitse verdediging zag er vaak slecht uit als de Nederlandse vrouwen snel aanvielen.