Sinner leidt Italië naar overwinning op Nederland · Tennisnet.com

Bedankt voor het uitstekende Yannick Sinnerdie zij aan zij strijden in het enkel- en dubbelspel Lorenzo Sonego Italië had de overhand en wist in het eindtoernooi van de Davis Cup in Malaga toch de kwartfinale tegen Nederland te verstoren

Door Dietmar Kaspar

Laatst gewijzigd: 23 november 2023 om 17:06 uur

Jannik Sinner en Lorenzo Sonego wonnen het beslissende punt in het dubbelspel.

Van de Zandschulp worstelt met Arnaldi

Bij de openingssingles genoot een groot aantal toeschouwers van echte opwinding. De Italiaan Matteo Arnaldi, die de voorkeur kreeg boven Lorenzo Musetti, won de eerste twee breakpunten in de wedstrijd tegen Boteach van de Zandschulp toen de score 5:4 was, wat overeenkomt met setpunten, maar hij kon ze niet gebruiken. In de tiebreak miste de 28-jarige Nederlander een kans om de set te winnen voordat de 22-jarige Arnaldi bij zijn tweede kans de beslissende set met 8:6 veiligstelde.

Terwijl Van de Zandschulp in de tweede game van het tweede bedrijf geen vier breakpoints kon omzetten, profiteerde de nummer 51 van de wereld. In de achtste game kreeg hij een beslissende break om de set te evenaren, die hij aanpaste met een servegame, zonder enig punt te verliezen.

In de derde ronde was het ook de Nederlander die als eerste de service van zijn tegenstander wist af te pakken, maar hij moest een 3-1-voorsprong incasseren om gelijk te maken. De wedstrijd culmineerde dus in een beslissende tie-break, waarbij Arnaldi in totaal drie matchpunten miste en Van de Zandschulp zijn eerste kans kreeg met een slimme backhand van zijn tegenstander om te winnen met 6: 7 (6), 6: 3, 7: 6. (7) Het kan 2:49 uur later worden gebruikt.

READ  Direct | Van Dessel: De tweede coronagolf is te voorkomen en de burgemeester maakt een corona gehakt Interieur

De zondaar vertrouwt het individu

De Zuid-Tiroolse Jannik Sinner bleef vanaf het begin schitteren in zijn wedstrijd tegen de Nederlander Talon Grikspor. Toen de 22-jarige alleen serveerde, kreeg hij in de eerste set slechts vijf punten tegen. Terwijl de 27-jarige Grikspor briljant terugvechtte en twee servicekansen van de Italiaan wist te dwarsbomen, werd de beslissing genomen in een tie-break. Na een snelle 0-2 achterstand draaide Sinner het duel om door slechts één punt te laten gaan en sloot de wedstrijd af met een forehandwinnaar.

Video-inhoud opnieuw laden…

Met de groepswinst achter zich was de Turijnse finalist niet meer te stoppen en liet zijn tegenstander pas in de zesde game van de tweede ronde scoren. Na 73 minuten won de nummer vier van de wereld. Met 7:6 (3), 6:1.

Het Italiaanse dualisme overheerst

Zoals verwacht waren er wijzigingen in de opstelling van de twee teams voor de beslissende dubbelspelwedstrijd. Yannick Sinner verving Simone Bolelli naast Lorenzo Sonego, terwijl Talon Grixboer Jean-Julien Roger verving en Wesley Kohlhoff assisteerde. In de eerste set kreeg het Italiaanse duo hun enige opslag in de achtste game, waarna Sinner serveerde zonder ook maar één punt te verliezen. Naast de krachtige zondaar werd ook Sonego steeds dronkener en schitterde met krakende forehandshots. In de tweede ronde zorgde het Italiaanse duo voor de beslissende break in de zevende game en voltooide de overwinning 6:3, 6:4 na 85 minuten.