Ondanks grote overwinning van Engeland – Scène verlenging: Nederland wint de groep – Sport

Ondanks ruime overwinning van Engeland – Scène verlenging: Nederland wint de groep – Sport – SRF

Doorgaan naar artikel

Sommige items op SRF.ch werken alleen als JavaScript is geactiveerd.

Inhoud

In een schitterend langeafstandsduel met Engeland verzekerde Nederland zich van de eerste plaats in Groep A van de UEFA Nations League.

legende:

Wild gejuich van de Nederlandse vrouwen

Na het winnen van de groep.

Imago/Afghaanse Nationale Politie

Het vorige verhaal was bijzonder, maar de avond was geweldig. Engeland en Nederland vochten een langdurig duel uit om de groep te winnen en deel te nemen aan de Olympische kwalificatiewedstrijden. De “Leeuwinnen” moesten het doelsaldo compenseren, dat met 3 doelpunten verergerd was.

De Engelse vrouwen hadden daarna lange tijd een 5-0 voorsprong op Schotland en waren op weg naar Parijs. Maar in de 91e minuut scoorde Nederland in de parallelwedstrijd om de stand op 3-0 te brengen, en Engeland had opnieuw een doelpunt nodig. Dit viel eigenlijk. Bij de laatste actie van de wedstrijd maakte Lucy Bronze er 6-0 van.

Lastminutedoelpunt volgt op lastminutedoelpunt

Dus Engeland won de groep? nooit. Omdat Nederlanders nog steeds spelen. En ze sloegen opnieuw toe. Damaris Egurrola scoorde in de vijfde minuut van de verlenging het vierde doelpunt, waardoor haar land op voorsprong kwam in de groep.

Dit betekent dat de Olympische droom voor Engelse vrouwen laat eindigde. Hetzelfde geldt voor Schotse vrouwen. Omdat Groot-Brittannië samen onder de naam “Team GB” naar Parijs zou reizen.