Nederland verliest het WK: Spanje valt niet te laat

Nederland verliest het spannende WK-toernooi
Een zeer late klap in de nek schakelt Spanje niet uit

Het zou een van de mooie verhalen van het WK vrouwenvoetbal zijn geweest: in de verlenging maakte een Nederlandse vrouw zelf een grote misstap goed en redde in de verlenging haar team tegen Spanje. Maar uiteindelijk is het niet genoeg, Spanje staat in de halve finale.

Spaanse voetballers bereikten voor het eerst de halve finales van het WK nadat ze Nederland na verlenging met 2-1 (1-1, 0-0) versloegen. Selma Baralelo scoorde in de tweede helft van de extra tijd in Wellington het beslissende doelpunt met een trefzeker schot in de verre hoek (111e minuut). Maria Caldente had Spanje in de 81e minuut met een omgerekende strafschop op voorsprong gezet in Nieuw-Zeeland.Aanvoerder Stephanie van de Graagt, die tegen Nederland de strafschop incasseerde, maakte na tien minuten gelijk op 1-1. De tegenstanders in de halve finales zijn of de Japanse favorieten of de Zweden.

Spanje was het grootste deel van de wedstrijd het dominante team, maar ze hadden ook veel geluk in sommige scènes, zoals een rebound uit een strafschop toen de stand 0-0 was in de tweede helft. Scheidsrechter Stephanie Frappart bekeek het tafereel op het scherm na een hint van het VAR-team over Tatiana Guzman (Nicaragua) en de Duitser Marco Fritz en annuleerde verrassend in de 62e minuut de strafschop.Irene Paredes kwam in botsing met Lynneth Berenstein na een steekpass.

In de 17e minuut bezorgde een dubbele kans Spanje de eerste echt goede kans om op voorsprong te komen. Een kopbal van Alba Redondo zorgde ervoor dat Dafne van Domselaar in het Nederlandse doel op de paal belandde en ook zijn vervolgschot van dichtbij werd van de paal gered.

De vermeende voorsprong voor Spanje na 37 minuten door Esther Redondo werd niet geteld door het Franse Frapart vanwege krappe buitenspelpositie. De volgende goede kans kwam vlak na rust, maar een strafschop laat in de tweede helft maakte de voorsprong mogelijk.

READ  Löw-score ten opzichte van Noord-Macedonië: sentiment opkomende markten toont sterk | Sport