Nederland: ‘Ik had echt medelijden met de tegenstander’ – Zwolle viert een recordzege met 13-0

voetbal Holland

“Ik had echt medelijden met de tegenstander”, – Zwolle viert een historische zege

De spelers van PEC Zwolle konden niet stoppen met feesten

Credits: pa / PRO SHOTS / Niels Boersema

PEC Zwolle gaat de geschiedenisboeken van het Nederlandse voetbal in. In de 13-0 zege op FC Den Bosch vestigde de tweedeklasser meerdere records. Ook de Duitser is resoluut betrokken.

drHij moet het gevoel hebben gehad dat hij in de verkeerde film zat. Amper op het veld was de wedstrijd voor tweedeklasser FC Den Bosch voorbij. Het duurde precies 11 minuten en 22 seconden. Tolis Filius, de spits van de tegenstander en kopman PEC Zwolle, pakte troeven en scoorde een hattrick. Volgens lokale mediaberichten de snelste in een van de twee beste Nederlandse kampioenschappen.

0: 3 – en de historische start zou alleen voor een historische wedstrijd in Nederland moeten zijn. Want na 31 minuten was de stand 7: 0, uiteindelijk 13: 0 voor de gastheren. Resultaat Feiten: Grootste overwinning in de geschiedenis van FC Zwolle en grootste overwinning in de Eredivisie Bundesliga – dit record was voorheen in handen van Sparta Rotterdam met een 12-1 overwinning op Almere City in 2010. In de Eredivisie won Ajax Amsterdam met 13-0 van VVV Venlo in 2020. Anders zijn deze historische resultaten schaars.

Zwolle betracht echter terughoudendheid. “Alles wat erin ging, kan erin. Het is een bijzondere avond, maar ik had liever gezien dat we de doelpunten over twee of drie wedstrijden hadden uitgesmeerd. Ik had ook heel veel medelijden met Bosh. Dat wens je niemand toe.” ” aldus PEC-aanvoerder Bram van Pullen.

READ  Xanten: ATM ontploft - daders mogelijk naar Nederland gevlucht

Scoor je hattrick

Ook in de tweede ronde deed een Duitser resoluut mee. Lennart The, die in de eerste helft inviel, scoorde 8-0, 10-0 en 11-0 en was op het einde de tweede beste scorer – Filius volgde met een vierde doelpunt – de gastheren. De 31-jarige spits trainde bij Werder Bremen en kwam elf keer uit voor Noord-Duitsland in de Bundesliga. Via St. Pauli vond zijn weg naar Nederland en Turkije. Sinds deze zomer jaagt hij voor Zwolle – voor de tweede keer na seizoen 2019/2020 – weer op goals.

Lennart Thee licht op in de lucht en scoort het doelpunt om er 11:0 van te maken

Met zijn club, jouw weg naar directe promotie. Na vorig seizoen te zijn gedegradeerd, voert Zwolle de ranglijst aan met zes punten. Den Bosch staat daarentegen 18e – en is geschokt na de historische schande. “Het is de grootste vernedering uit mijn carrière”, analyseerde quarterback Danny Verbeek op ESPN. Coach Jacques de Geer voegde eraan toe: “Dit is het slechte punt voor mij als coach en als speler. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, zelfs niet in een schoolteam.”