Nederland: Goetze en PSV Eindhoven vieren bekerzege op Ajax Amsterdam

PSV Eindhoven versloeg Ajax Amsterdam met 2-1 (0-1) in de finale van KNVB Beker. Voor Mario Götze is het de eerste grote titel in Nederland.

Mario Götze en de Eindhoven Eindhoven Op Paaszondag behaalden ze hun eerste grote titel van het seizoen. Tegen recordkampioenen en recordbekerwinnaars Ajax Amsterdam Roger Schmidt, de voormalige coach van Bayer Leverkusen, won de finale van de KNVB Beker Dutch Cup met 2-1 (0-1).

Ajax Amsterdam kwam al vroeg op voorsprong bij Stade de Koep in Feyenoord Rotterdam. Slechts 23 minuten later kwam Ryan Gravenburch, die naar verluidt Bayern München zou zijn, met 1-0 voor. De co-aanbieder was de voormalige Bremer Davey Classen.

Götze.’s eerste grote titel

Maar in de tweede helft zette Eindhoven ineens het vuur hoger. Binnen twee minuten draaiden Eric Gutierrez (48) en Cody Gakbo (50) de wedstrijd op zijn kop. Klaasen vond een antwoord van Ajax, maar dat werd afgelast vanwege buitenspelpositie (57).

Götze zelf mocht opnieuw de volle 90 minuten spelen. Na het winnen van de Nederlandse Super Cup, waar PSV Eindhoven Ajax Amsterdam met 4-0 uit eigen veld trof, is dit de eerste grote titel in Nederland voor de voormalig Borussia-speler.

Uiteindelijk werd Götze een leider

Onder leiding van coach Schmidt was Gotze perfect ingesteld in alle competities. Onlangs mocht hij zelfs de kapiteinsbadge grijpen. In 48 wedstrijden in alle competities maakte de wereldkampioen van 2014 elf goals en elf assists.

Terwijl Leicester City in de kwartfinales van de UEFA Conference League (0-0/1-2) niet voorbij Leicester City kon komen, staat de race om het kampioenschap en de mogelijke dubbel voor PSV Eindhoven nog open. Met nog vijf wedstrijden te gaan staan ​​ze vier punten achter op Ajax Amsterdam.

READ  Wedstrijd Nederland vs Argentinië live op tv en vandaag uitgezonden

Van een direct duel was echter geen sprake meer. Ajax Amsterdam won het twee keer in de Eredivisie. In de heenwedstrijd was er vanuit PSV een duidelijke 0:5. Gotze scoorde in de tweede seizoenshelft, maar de wedstrijd werd met 1:2 verloren.