Nations League Charter: Nul tussen Engeland en Italië – Nederland in gelijkspel met Polen

In groep C van de Duitse Bundesliga was er geen herhalingswinnaar van de EK-finale van afgelopen zomer. Engeland heeft zaterdagavond met 0-0 gelijkgespeeld met Europees kampioen Italië. De Three Lions wachten nog steeds op hun eerste overwinning in het nieuwe Nations League-seizoen en staan ​​met slechts twee punten onderaan de groep. Italië is nog steeds ongeslagen met vijf punten voorsprong. Engeland treft aanstaande dinsdag (20.45 uur) Hongarije aan het einde van de interlandetappe. Tegelijkertijd is Italië de volgende tegenstander van het Duitse nationale team.

Zonder de ontbrekende topscorer Robert Lewandowski verspeelde het Poolse nationale elftal een enorm uitroepteken in Nederland. De Polen verloren hun 2-0-voorsprong tegen de ongeslagen ploeg van Louis van Gaal, waarin de Bond-coach tevreden was met 2-2 (1-0). Matthew Cash zette de underdog in de 18e minuut op voorsprong. Elftal kwam binnen, maar had aanvankelijk moeite met de haperende verdediging van de bezoekers. In plaats daarvan maakte Peter Zelensky kort na de eerste helft de 2-0 (51). Dankzij een dubbeldoelpunt van Davey Claassen (51) en Denzel Dumfries (54e plaats) hield Nederland de puntenwinst vast. Ondanks de laatste aanval was het niet genoeg voor meer. Memphis Depay miste zelfs een penalty (90+1). Polen, dat zich drie dagen geleden met 6-1 in verlegenheid bracht tegen België, bleef tweede in groep D in de eerste klasse met vier punten uit drie wedstrijden en Nederland voert de lijst aan met zeven punten.

Stefan Kuntz, de voormalige Duitse onder-21-coach, is nog steeds op weg naar succes met Turkije in de Nations League. Voor de dichtstbijzijnde achtervolger Luxemburg wist de Turkse nationale ploeg voor de derde keer in drie wedstrijden met 2-0 (1-0) te winnen. Voormalig Bundesliga-professional Hakan Calhanoglu baande de weg naar de overwinning in de eerste ronde met een strafschop (37). Serdar Dorson nam de eerste beslissing in de 76e minuut, waardoor Turkije zijn onberispelijke record handhaaft en herleeft van de eerste plaats in het klassement. Luxemburg moet ondertussen de eerste nederlaag verwerken, maar staat met zes punten nog op de tweede plaats, voor de Faeröer (drie punten) en Litouwen (nul punten).

READ  Standard Luik ontslaat coach Montagnier op tweede kerstdag na slechte run | direct