Kwalificatie EM: Handbal vrouwen verliest prestigeduel tegen Nederland

Duitse handbal voor dames leed eerste nederlaag in EK-kwalificatieduels Foto: dpa / Federico Gambarini

Duitsland verloor handbal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. Ze verloren van de wereldkampioen van 2019 25:31.

Krefeld – Het Duitse handbalteam voor dames leed hun eerste nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd in een prestigeduel tegen Nederland. De keuze van DHB verloor donderdag van de wereldkampioen van 2019 van 1.718 toeschouwers in Krefeld met 25:31 (12:10), maar de runner-up in Groep 3 heeft nog alle kans om een ​​ticket te bemachtigen voor de finaleronde in november van dit jaar. jaar. De beste schutter van Duitsland, met zes doelpunten, was aanvoerders Emily Polk en Alina Gregsels, die beiden zijn 50e cap speelden. De terugwedstrijd vindt zaterdag al plaats in Amsterdam.

Net als op het WK in december 2021 had de DHB moeite met aanvallen op lange afstanden. In het eerste kwartier vielen er slechts drie doelpunten. En alleen dankzij de briljante doelman Katharina Felter bleef het Duitse nationale team in dit stadium niet achter.

De bondscoach reorganiseert de ploeg tijdens de rustperiode

Toen de stand 3:6 was, reageerde de bondscoach met de eerste time-out, waarin hij zijn ploeg bijstelde. Met een 4-0 voorsprong binnen drie minuten kwam de Duitse ploeg op voorsprong. Nu was het een duel op ooghoogte, waarbij de DHB ook de Palaces verdreef in verschillende penalty’s en de eerste helft inging met een voorsprong van twee doelpunten.

READ  naTo Leipzig hoogtepunten september 2022

Maar na het begin van de tweede helft kwamen de DHB-vrouwen moeilijk vooruit en stonden in 14:17 (40) opnieuw drie goals achter. In een poging om de achterstand in te halen, maakten de gastheren veel fouten, waardoor de shift niet langer succesvol was.