Interview met Ferdy Druijf: ‘Het WK? Daar moet ik beter voor spelen en meer doelpunten maken in Rapid’

Tot eind jaren twintig brak Ferdy Drewife in bij Cody Gakbo, Tune Copminers & Co., vertelt de snelle spits aan Kicker.


Ferdi Drugev, Holland won gemakkelijk de groep, maar kon ze nog niet inspireren. Hoe tevreden bent u met uw burgers?

Tot nu toe was ik niet echt tevreden, we kunnen beter spelen. We hebben het over de wereldtitel – en dat is de juiste instelling – maar daar moeten we nog veel voor doen. Misschien niet in de volgende ronde tegen de VS, maar als Brazilië of Argentinië wachten, zal het niet genoeg zijn.


Heb je enig idee waarom Orange nog niet heeft kunnen overtuigen?

Het is niet dat spelers niet hard willen werken, ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn best wil doen. Iedereen weet dat zelfs in een vriendschappelijke wedstrijd 80 procent geven niet genoeg is. Analisten in Nederland menen dat veel spelers de bal niet eens willen. Daar lijkt het soms echt op. Maar misschien komt het ook door eerdere tegenstanders, die nog geen van allen grote namen hebben. Of misschien waren de spelers ervan overtuigd dat ze toch zouden winnen. Maar nu hebben we de poule een keer gewonnen en ik hoop dat we beter kunnen spelen tegen betere tegenstanders.


Louis van Gaal blijft echter overtuigd van zijn ploeg.

Van Gaal wordt nooit zenuwachtig, hij gelooft in zijn ploeg. En we hebben een team van zeer hoge kwaliteit, je hoeft alleen maar te kijken naar de spelers en de clubs waarvoor ze spelen. Je moet gewoon als een team werken en een hoger tempo halen. Maar ik weet zeker dat iedereen weet wat te doen. Van Gaal probeert de zaken te kalmeren: we hebben de groep gewonnen, er is niets gebeurd en we zullen beter spelen.

READ  Nederland stelt ook coronatesten verplicht voor reizigers naar China - 01/06/23 - Nieuws


Cody Gakpo heeft tot nu toe erg goed gespeeld. Ik speelde drie keer topscorer in de Under 20s.

Ja, je had toen al kunnen zien dat hij een heel goede speler zou worden. Hij is snel en heeft een goed schot. Links en rechts wist hij zelfs een hattrick te scoren op het WK – een kopbal tegen Senegal, een linksbenige volley tegen Ecuador en een rechtsbenige volley tegen Qatar. Hij is echt een complete spits.


Ik heb ook “Jong Oranjes” gespeeld met Noa Lang en de Koopmeiners, met Weghorst voor AZ. Ben je een beetje verdrietig omdat je denkt dat je misschien ook op het WK bent?

Ja, ik heb met velen van hen gespeeld, waaronder Matthijs de Ligt. Het zijn echt geweldige spelers en ik ben blij dat ze op het WK spelen. Maar ik denk er niet eens aan dat ik daar zou kunnen zijn. Ik moest dus beter spelen en meer doelpunten maken in Rapid.


Waarom scoorde je in de herfst maar één doelpunt in de Bundesliga?

Ik weet het niet, ik heb kansen gehad, maar ik mis ze. Op een andere positie spelen maakt het voor mij ingewikkelder. Ik ben nummer negen, maar Porgy is ook een heel goede nummer negen, dus ik heb vaak op tien of een andere positie gespeeld. Maar dat is allemaal geen probleem voor mij, ik wil vooral het team helpen. Niet meer doelpunten maken is gewoon mijn schuld.


Kun je genoegen nemen met een goede wedstrijd zonder doelpunt of ben je meer zoals Cristiano Ronaldo?

READ  Venlo verwacht tijdens de vakantie een grote stormloop vanuit Duitsland

Als we een goede wedstrijd spelen en winnen, ben ik ook blij. Als ik een grote kans misloop, maakt dat me van streek. Ik heb tijdens mijn carrière altijd veel doelpunten gemaakt, het was de laatste tijd niet genoeg, maar ik werk er nog steeds aan. alleen met het team. De doelpunten komen er weer aan.


Kwam de winterstop een beetje vroeg voor je? Rapid was in topvorm.

We hebben de afgelopen weken zeker beter gespeeld en gewonnen. Het was ook belangrijk dat we eindelijk betere matches konden aanbieden. Voor de club, voor de fans. Daarvoor hadden we een heel moeilijke periode waarin we niet genoeg doelpunten maakten. Ik hoop en geloof dat we in het voorjaar verder gaan waar we in het najaar gebleven waren.


Terug naar het WK: had je anders Nobert verwacht als nummer één?

Nee, het kwam voor iedereen als een verrassing. Ik rekende eigenlijk op Justin Bigelow, met wie ik ook samenspeelde en die het de laatste tijd erg goed doet bij de nationale ploeg en ook bij Feyenoord. Maar wat kun je zeggen? Nobert heeft tot nu toe goed werk geleverd, hij is een grappige kerel en ook een goede keeper. Maar dat hij ineens op het WK speelt, is typerend voor Van Gaal.


Wie is jouw favoriet om de wereldtitel te winnen?

Ik heb Brazilië tot nu toe erg sterk gezien en Frankrijk was ook geweldig in de eerste twee wedstrijden. Als grote Messi-fan hoop ik nog steeds dat het Argentinië wordt, hoewel ze tot nu toe ook niet onder de indruk waren. Natuurlijk heb ik liever dat Nederland wereldkampioen wordt.

READ  Duitse tanker botst met Groningerbrug


Met Gakpo als topscorer?

Als hij in elke wedstrijd blijft scoren, zeker. Maar ik vind het niet erg als het ook Messi is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *