Frankrijk blijft laten zien dat het geen zwakke punten kent in de kwalificatie voor het EK.Afbeelding: Hoeksteen

09/08/2023, 05:0609/08/2023, 05:36

Groep B

Frankrijk – Ierland 2-0

Frankrijk blijft zelfs na vijf speeldagen foutloos in de EK-kwalificatiewedstrijden. Equipe Tricolore versloeg achtervolgers Ierland met 2-0 en leidde met vertrouwen Groep B.

Aurelien Chouaminy zette de Fransen een kleine twintig minuten later op voorsprong, en Marcus Thuram, die inviel voor Olivier Giroud, die werd gewisseld vanwege een voetblessure, voegde die kort na rust toe voor de ploeg van Didier Deschamps, die meer dan scoorde. 20 schoten in totaal, hij had een duidelijkere overwinning kunnen behalen.

Nederland – Griekenland 3-0

De tweede plaats in de groep wordt nu ingenomen door Nederland, dat hen inhaalde dankzij hun 3-0 overwinning op Griekenland. Martin De Roon, Cody Jacobo en Wout Weghorst maakten nog voor het einde van de eerste helft duidelijkheid.

Argentinië begint WK-kwalificatiewedstrijd met een overwinning

Wereldkampioen Argentinië won zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De ploeg van Albiceleste versloeg Ecuador donderdag met 1-0 in de hoofdstad Buenos Aires. Lionel Messi scoorde in de 77e minuut het winnende doelpunt uit een vrije trap.

Groep E

Polen – Faeröer 2-0

De Polen vierden in de vijfde set een belangrijke overwinning. Dankzij hun 2-0 overwinning op de Faeröer kon de ploeg van Fernando Santos het topkoppel Albanië en Tsjechië inhalen, die in het onderlinge duel op 1-1 gelijk stonden. . Barcelona-aanvaller Robert Lewandowski nam in de slotfase met twee doelpunten de beslissing in het voordeel van de Polen.

Polen – Faeröer 2-0 (0-0)
Warschau. – Real Smajk (SLO).
Portalen: 73. Lewandowski (strafschop) 1-0. 83. Lewandowski 2-0.

Groep G

Servië – Hongarije 1:2

Het Hongaarse nationale team zette een uitroepteken, met een 2-1 overwinning weg van het thuisstadion op Servië, en veroverde de eerste plaats in Groep Zeven. Barnabas Varga en Willy Orban draaiden de wedstrijd om in een verhitte sfeer in Belgrado, nadat ze voor het einde van de eerste helft op achterstand kwamen.

epa10847104 Hongaar Callum Stiles (midden) in een wedstrijd tegen de Serviër Filip Mladenovic (links) en Ivan Ilicic (rechts) tijdens de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 tussen Servië en Hongarije in Belgrado...

Hongarije wint van Servië.Afbeelding: Hoeksteen

Servië – Hongarije 1:2 (1:2)
Belgrado. – SR Munwira (ESP).
Portalen: 10. Attila Szalai (eigen doelpunt) 1-0. 34. Varga 1: 1. 36. Stedelijk 1: 2. (Abu/Sda)