EK-kwalificatiewedstrijden: Nederland krijgt nieuwe hoop dankzij Virgil van Dijk

Vanaf: 17 oktober 2023 om 12:57 uur

Nederland is heel dicht bij het veiligstellen van een ticket voor het EK 2024 in Duitsland. Virgil van Dijk Hij verzekerde zich op maandag (16 oktober 2023) van een belangrijke 1-0 (0-0) overwinning in Griekenland met een strafschop.

FC-verdediger Liverpool Hij scoorde in de derde minuut van de blessuretijd en zorgde daar voor een ploeg van Bond-coach Ronald Koeman Verplaatst naar de tweede plaats in de tabel. Om een ​​ticket voor het EK te bemachtigen hoeft Oranje nog maar één van de twee resterende kwalificatieduels te winnen.

Eigenlijk Wat Weghorst (28) Hij had naar voren kunnen komen. Hij miste echter een grote kans om er 1-0 van te maken toen voormalig Duits Onder-21-doelman Odyssias Vlachodimos zijn slechte strafschop miste. Over het algemeen waren de Nederlanders niet tevreden met hun duidelijke superioriteit.

In de tweede groep had Frankrijk afgelopen vrijdag al een ticket voor het EK veiliggesteld. De vice-wereldkampioen is op 21 november de laatste kwalificatiewedstrijd van Griekenland. Oranje speelt nog tegen Ierland (18e) en Gibraltar (21e).

Ronaldo scoort twee doelpunten in de overwinning van Portugal

Net als Frankrijk is Portugal al veilig in Euro 2024, de enige als tweede. een ploeg Hij is nog steeds op weg om de kwalificatie perfect te maken. De Europese kampioenen van 2016 wonnen ook de achtste wedstrijd in een 5-0 (5-0) overwinning in Bosnië en Herzegovina. Cristiano Ronaldo (5/20) schoof snel op, en Bruno Fernandes (25), Joao Cancelo (32.) En Joao Felix (42) Maak een verpletterende overwinning ideaal.

READ  Wereldbeker Dames 2027: De Duitse voetbalbond leidt met vier nieuwe steden in de staat New South Wales

Oostenrijk doet ook mee aan het EK

In de middag had Oostenrijk zich al gekwalificeerd om als achtste land deel te nemen aan het EK van volgend jaar. daarna een ploeg Coach Ralf Rangnick had drie dagen eerder verloren van België (2: 3), dat zich via de overwinning plaatste, en profiteerde van zijn tweede overwinning in een 1-0 overwinning in Azerbeidzjan. overeenkomstBall en neemt voor de derde keer op rij deel aan de EK-finale.

“Kippenvel. Het betekent veel voor ons.”aldus Marcel Sabitzer, die uit een strafschop het beslissende doelpunt scoorde. “We probeerden aantrekkelijk voetbal te spelen Fans Om weer te inspireren. “We hebben euforie ontwikkeld, niet zozeer, maar er is waardering.”

Rangnick-Elf overleeft de hete finish

In een zwakke wedstrijd nam Sabitzer, die in de tweede helft als invaller inviel, zelf de beslissende strafschop. Een tegenstander tegen de muur blokkeerde de vrije trap met zijn hand, waarna de middenvelder van Dortmund zijn zenuwen in bedwang hield (48).

In de laatste fase werden ze echter flink op de proef gesteld. In een zeer hete slotminuten, waarin Guido Burgstaller met een gele en een rode kaart van het veld werd gestuurd, kreeg Azerbeidzjan alsnog een grote kans op de gelijkmaker. Maar Toral Bayramov miste een vrij schot van dichtbij volledig en raakte alleen de buitenpaal (90+1). Oostenrijk mocht feestvieren.

De wedstrijd van België tegen Zweden werd afgelast

Maar in de andere groepswedstrijd was de sfeer totaal anders. De wedstrijd tussen België en Zweden, die bij rust 1-1 gelijk speelde, werd gestaakt vanwege een terroristische waarschuwing in Brussel. Volgens consistente berichten in de media werden kort voor de wedstrijd twee Zweden gedood; De misdaad zou op slechts vijf kilometer van het stadion hebben plaatsgevonden.