Een snelle blik op de Olympische resultaten en medailles 2022 vandaag op 16.02.2020 in Peking

vandaagIn de 16 februari 2022, Op de Olympische Spelen in Peking worden acht beslissingen genomen. Langlaufers komen binnen Verrassend genoeg won het vijandelijke team de gouden medaille. De biatlonestafette was eerder derde geworden, terwijl Linus Strasser nipt een medaille miste in de vroege ochtendslalom. Dus hoe groot is de kans dat Duitse atleten medailles winnen? ze zijn hier Overzicht:

Freestyle-schaatsen heren: Slopestyle

Je moet vroeg opstaan ​​als je de glooiende mannenbeslissing live wilt zien. Dit begon om 2.30 uur. gratis schaatsen Alexander Hall uit de VS was geworden Olympisch kampioen in de helling. Na drie laatste rondes op Jinting Glacier Park in Zhangjiakou, won de derde plaats het wereldkampioenschap voor landgenoot Nicholas Guiber, die al zilver had gewonnen in Pyeongchang. De derde plaats ging naar Jesper Tjäder uit Zweden. Het was aanvankelijk niet de Duitse start.

• 10. Ben Barclay (Nieuw-Zeeland) 67.40

Alpineskiën: Strasser miste een medaille op de slalom, de Franse Noel won het goud

Skirenner Linus Straßer miste een medaille op de slalom op de Olympische Spelen in Peking. De 29-jarige eindigde na de tweede ronde als zevende, na de eerste ronde als vijfde te zijn geëindigd.

READ  Kalenderpagina 2022: 14 maart - Home

De Fransman Clement Noel, die een sterke tweede streak neerzette, werd Olympisch kampioen. Hij won voor de gecombineerde winnaar Johannes Stolz (Oostenrijk + 0,61 seconden) en de Noor Sebastian Voss-Sulevage (+0,70 seconden).

Goud, zilver en brons op de slalom op de Olympische Spelen van 2022 gaan naar Frankrijk, Oostenrijk en Noorwegen.
© Foto: Michael Cappeler / D

Biatlon dames: Duitse estafette wint brons, Olympisch kampioen Zweden

Duitse wiskundelopers wonnen de bronzen medaille in de estafettewedstrijd. Het kwartet van Vanessa Voigt, Vanessa Haines, Franziska Prius en Dennis Hermann moest na 4 x 6 km de nederlaag toegeven aan Zweden en Rusland. Voor Hermann was het al de tweede medaille op de Winterspelen in Peking na haar gouden flip in het enkelspel.

Vanessa Voigt, Vanessa Haines, Francesca Prius en Dennis Hermann winnen brons in de biatlonestafette

© Foto: dpa

Shorttrack heren: Canada wint estafette van 5.000 m

Canadese mannen Je hebt de XXIV Olympische Winterspelen in Peking Voor de vierde keer gouden medaille Hij won de 5000 meter estafette. Het kwartet met Charles Hamlin, Stephen Dubois, Jordan-Pierre Gilles en Pascal Dionne won de eerste finale met een tijd van 6: 41,28 minuten, voor Zuid-Korea (6: 41,69) en Italië. Voor 14-voudig wereldkampioen Hamlin was het al zijn vierde olympisch goud sinds 2010 in zijn thuiswedstrijden in Vancouver. Het was eerst geen Duits squadron.

Shorttrack dames: 1500m

Shorttracker Anna Seidl Het staat al op de Olympische Winterspelen in Peking Uitgeschakeld in de eerste ronde. De 23-jarige uit Dresden viel in de kwartfinales over 1.500m en vier ronden voor het einde van woensdag neer en had daardoor geen kans om verder te komen.

READ  Het toppunt van sport! Sportadvies voor vandaag: "Snooker: The World Championship" en voetbal

Olympisch kampioen Ruim 1.500 meter was het slot van de shorttrackwedstrijden in Peking zoals in 2018 in PyeongChang Minjeong Choi uit Zuid-Korea. De tweede plaats gaat naar Ariana Fontana uit Italië, die al goud won op de 500 meter in China en nu de meest succesvolle shorttracker is op de Winterspelen met elf medailles. Susan Scholting uit Nederland werd derde.

Shorttracker Anna Seidel valt tijdens de run en wordt uitgeschakeld in de kwartfinales van de Olympische Winterspelen.

© Foto: Peter Kneffel / dpa

Gratis schaatsen heren: China’s Guangpu wint parasailing-goud

gratis schaatsen Qi Guangpu Hij heeft een antennewedstrijd Zevende gouden medaille voor gastland China Hij won de Olympische Spelen in Peking. Voor de 31-jarige kwalificatiewinnaar stond hij met het gemengde team tweede op het podium na het zilver. Achter Che behaalde de Pyeongchang Olympisch kampioen Alexander Abramenko (Oekraïne) de tweede plaats, en Ilya Buru van het Russisch Olympisch Comité pakte de bronzen medaille zoals in 2018. Duitse atleten stonden niet aan het begin.

Langlaufen voor dames: verrassing dat Hennig en Karl Olympisch kampioen zijn in teamrace

Het Duitse crosscountry-duo Katharina Hennig en Victoria Karl won verrassend de gouden medaille in de teamsprint op de Olympische Spelen van Peking. In een spannende finale versloeg het Duitse nationale team Zweden en Rusland in de laatste race. Karl had op korte termijn Katherine Sauerbury vervangen. De nummer één loper in de Duitse zilveren estafette was eigenlijk de partner van Hennig, maar hij voelde zich niet 100 procent fit na de stress van de afgelopen dagen.

READ  Het Koninklijk Huis: Alles Oranje: Nederland viert Koningsdag - Entertainment

Langlaufen heren: het goud van de massasprint gaat naar Noorwegen

De Noor Johannes Husflut Klapow won zijn vijfde Olympisch goud en is nu de op één na meest succesvolle langlaufer in de geschiedenis van de Winterspelen. Op de Winterspelen in Peking won de 25-jarige de teamrace met Eric Valens, voor Finland en Rusland. Het Duitse duo Janusch Brueger (Schluchsee) en Albert Kochler (Lam) werden in de halve finale uitgeschakeld na een gebroken stick en een verloren schaats.