De statistieken: De spanning woedt nog steeds aan de top van de Eredivisie | Amerikaans voetbal

Amsterdam staat drie punten achter Witisse en PSV Eindhoven staat met één punt terug. Feyenoord staat twee punten achter nummer 4. Ryan Gravenberch kroonde zichzelf tot matchwinnaar in de Johan Cruyff Arena en scoorde halverwege de eerste helft het enige doelpunt.

Bekijk hier alle uitslagen, doelpuntenmakers en centrum in de Eredivisie

Eerder op zondagmiddag eindigden alle wedstrijden in een gelijkspel. RKC Waalwijk en Willem II beslissen net als VVV-Venlo en sc Heerenveen over hun 1-1 back-to-back match. FC Groningen en FC Twente maakten een iets meer doelpuntenrijke wedstrijd, in het Verre Noorden was het 2-2.

De

AZ voorkwam zaterdagavond nipt een duur puntenverlies. De Camards worstelden van een achterstand in de terugwedstrijd tegen Addo Den Haag en wonnen nipt met 2-1. Invaller Zakaria Abu Khalil redde Alexidi door de gelijkmaker in de 72e minuut, en hij scoorde het tweede doelpunt in de 89e minuut vanuit de paal.

Al-Farah bij AZ-spelers na Zakaria Abu Khalil 2-1.

Eindhoven

Eindhoven heeft zaterdag hun eerste overwinning in het nieuwe jaar behaald. PSV versloeg Sparta Rotterdam met 3-5. Het 2021-team van Roger Schmidt begon met een gelijkspel met Ajax (2-2) en werd verslagen door Arizona (1-3).

Kort na de tweede helft maakte Noni Madewicki de 1-3 voor PSV