3-2 vs Oekraïne: Nederland hoeft maar even te rillen Sport

Wolfsburg-topscorer Wout Weghorst maakte met Nederland een perfecte start van het EK voetbal. De 28-jarige scoorde zondagavond in Amsterdam met een 3-2 (1-0) overwinning op Oekraïne de eerste EK-goal uit zijn carrière en vierde met Oranje een succesvolle terugkeer op het grote voetbalpodium. In een spannende wedstrijd voor 16.000 toeschouwers scoorde Wieghorst in de 59e minuut 2-0 nadat Georginio Wijnaldum (52) Elftal op voorsprong zette. Andriy Yarmolenko (75) en Roman Yarmichuk (79) speelden opnieuw gelijk voor Oekraïne, maar Denzel Dumfries (85) verliet de Nederlanders uiteindelijk juichend.

De gastheer, die voor het eerst sinds het WK 2014 deelnam aan een groot toernooi en niet goed voorbereid op het EK, begon furieus aan de wedstrijd, die feilloos werd geleid door de Duitse scheidsrechter Felix Brych. . Ze kregen veel kansen in de eerste helft, maar sommige werden jammerlijk gemist. Vooral dat de daaropvolgende topscorer Dumfries meerdere keren faalde.

[Wenn Sie aktuelle Nachrichten aus Berlin, Deutschland und der Welt live auf Ihr Handy haben wollen, empfehlen wir Ihnen unsere App, die Sie hier für Apple- und Android-Geräte herunterladen können.]

Wijnaldum liet kort na het begin van de tweede helft zien hoe het moet en kwam op voorsprong. Nu zijn de nieuwste beperkingen vrijgegeven. Slechts zes minuten later ging Weghorst verder. In afwachting van een zekere overwinning verflauwde het momentum van het Nederlands elftal – en ineens stond de wedstrijd op zijn kop. Yarmolenko raakte de bal met een prachtig schot dat de Oekraïners een krachtige boost gaf. Vier minuten later scoorde Yarmashuk een kopbal aan de kant van de gastheer, die opnieuw reageerde en een happy end vierde.

READ  Been gebroken! Nederland op het WK zonder Wijnaldum?

Daarvoor, in de eerste wedstrijd in Groep C, versloeg Oostenrijk nieuwkomer Noord-Macedonië met 3-1. (dpa)