0:2 tegen Nederland – U-21 lijdt ondanks overwicht in aantallen eerste nederlaag in EK-kwalificaties – sport

• Het Zwitserse onder-21 team verloor in de EK-kwalificatiewedstrijd met 2-0 van Nederland.
  • Ondanks dat het in de minderheid was, kreeg het juniorenteam in de slotfase twee doelpunten tegen.
  • Na de eerste nederlaag in deze kwalificatiecampagne moet de koploper de Nederlanders (minder dan dat) 2 punten gunnen.

In de 58e minuut leek het tij richting het Zwitserse onder-21 team te gaan. Tot nu toe moest je vechten tegen Nederland en Zwitserland had zich offensief niet in de schijnwerpers kunnen zetten, de thuisploeg nog meer. Positief voor de aanvoerder in deze kwalificatiegroep is dat het nog 0-0 was.

Maar toen zag Waterburger de gele en rode kaart. Ironisch genoeg mishandelde de Eredivisie-speler brutaal zijn Bazelse collega Dan Ndwe en moest hij het veld verlaten.

Met nog een man op het veld is de ploeg van Mauro Lustrinelli er eindelijk in geslaagd om aan te vallen en heeft ze legitieme hoop op een punt thuis.

Met de gestuurde vrije trap kreeg Zwitserland de eerste grote kans: Besser Omerajic faalde met een kopbal van Kjell Scherbin, die wonderbaarlijk reageerde (59). Castriot Emery deed hetzelfde na 5 minuten en in de 68e minuut zorgde een corner ervoor dat Nadwi niet kon scoren.

Rookie Tavsan scoort twee keer

Tot ongenoegen van de Zwitsers ging het echter niet op dezelfde manier verder. Holland herstelde van de schrik van het weggestuurd worden en creëerde, zoals de hele wedstrijd door, weer kansen. Invaller Ellis Tavsan, die zijn debuut maakte onder de 21, maakte het verschil:

• Na een hoekschop kan Zwitserland de bal niet goed wegwerken, de bal vindt zijn weg naar Tavsan en zinkt om er 1-0 van te maken (76).
  • Even later kwam Tavsan weer terug, die zich vanaf de rand van het strafschopgebied terugtrok en in de linkerbovenhoek de 2-0 maakte (78).
READ  Wanneer boerenprotesten een nieuwe partij doen ontstaan

Uiteindelijk is het een welverdiende overwinning voor de thuisploeg, die veel meer kansen creëerde en nu twee punten achterstand heeft op het voorheen ongeslagen Zwitserland.

Omdat Nederland nog drie wedstrijden te spelen heeft en dus nog één, zouden de Zwitsers in de laatste kwalificatierace nog kunnen worden verslagen door hun belangrijkste tegenstander. Alleen de eerste in de poule en de beste runner-up in de poule kwalificeert zich direct voor het EM 2023 Championship. De overige runners-up in de play-offs strijden om de overige vier plekken in EM.