WK 2022: Nederland verslaat Qatar en wint de groep

Status: 29-11-2022 17:54 uur

Het Nederlands elftal is als groepswinnaar de achtste finales van het WK in Qatar binnengekomen. “Al-Fattal” vervulde zijn rol als favoriet om te winnen van de gastheren en won met 2-0 (1-0).

De doelpunten van de Europese kampioenen van 1988 werden gescoord door Cody Gakpo (26e minuut) en Frenkie de Jong (50e), die de toon zetten langs de afstand maar keer op keer een kunstmatige breuk in zijn spel hadden. Het “Oranje” -team kon echter veilig zijn kracht gebruiken tegen de Qatari’s, die opnieuw werden overweldigd door voetbal.

De gastheren, die al na twee nederlagen waren uitgeschakeld, toonden zich ruimschoots binnen hun mogelijkheden, maar kwamen slechts in sommige stadia van de wedstrijd op gelijke hoogte met de Europeanen. “We speelden tegen een grote ploeg. Onze spelers zetten zich in om het tegen hen op te nemen. Een tijdje lukte dat. De spelers deden hun best. Het was een geweldige ervaring voor ze.”zei coach Felix Sanchez.

Zwakste gastland Qatar in de geschiedenis van het WK

Qatar is de zwakste gastheer in de geschiedenis van het WK. Voorafgaand aan de woestijnnatie werd in 2010 alleen Zuid-Afrika uitgeschakeld als toernooigastheer in de groepsfase. Bafana Bafana behaalde minimaal één overwinning en vier punten.

• Directe bandlezing – Nederland vs Qatar
    Rechter pijl

• Voorronde WK, Groep A

Holland dominant, maar erg onnauwkeurig

Zoals verwacht domineerde de Nederlander vanaf het begin het evenement. Tegen de Qatari’s, die genieten van grote diepgang en coherentie op hun helft van het veld, trad ‘Al-Fattal’ zelden daadkrachtig genoeg op in de eerste helft. “Oranje” miste vaak goede speeltijd en raakte betrokken bij de meerbenige verdediging van de gedisciplineerde titelverdedigers van de gastheer.

Wat de Nederlandse coach Louis van Gaal meer irriteerde dan het niet bijzonder opwindende aanvallende optreden, waren enkele slechte passes in de voorbereiding op het seizoen.

Qatar wordt gebruikt middellijn ruimtes Nee

Qatar wist de bal meerdere keren in het midden te veroveren en tegenaanvallen uit te voeren. Het is zeer waarschijnlijk dat een goed team een ​​van deze wisselmogelijkheden zal gebruiken om een ​​grote kans te creëren of in ieder geval een interessante conclusie. Maar Qatar is nog geen goed team, zoals hun eerste twee groepsduels bewijzen.

Gakpo verbreekt de betovering

Des te verrassender was het hoe moeilijk het voor Oranje was om het voor rust op te nemen tegen een tegenstander met beperkte balvaardigheid. De uitgesponnen wedstrijd deed denken aan een wedstrijd in de eerste ronde van de Duitse FA Cup tussen een amateurclub en een Bundesliga-club. Natuurlijk was alleen de achtergrond veel groter, ook al bleven veel niveaus in het Al Bayt-stadion leeg.

1-0 gescoord: Cody Gackbo.

De Nederlandse fans in de toeschouwers moesten wachten tot de 26e minuut voordat Jakpo het winnende doelpunt maakte om de stand op 1-0 te brengen. spits van EindhovenEindhoven Hij was succesvol met een laag schot na één doelpunt met ex-Bremenspeler Davey Claassen. Het was het derde doelpunt van het toernooi voor de 23-jarige.

De Jong neemt de beslissing

Na het doelpunt van Jakpo miste “Eftal” meer voor het einde van de eerste helft. Maar dit was niet zo’n probleem voor onschuldige gastheren. En toen De Jong kort na de teamwissel uitbreidde naar 2-0, was de eerste beslissing al gevallen.

Natuurlijk was ook de ervaren coach Van Gaal hiervan op de hoogte. De 71-jarige maakte van de gelegenheid gebruik om zijn sleutelspelers Klassen en Memphis Depay vroeg van het veld te kloppen (66′). Ze konden energie sparen voor ronde 16.

Nederland nu tegen de Verenigde Staten – en ook Senegal in de achtste finales

In deze wedstrijd treft het Nederlands elftal komende zaterdag (12/3/22 om 16:00 uur) de Verenigde Staten, de nummer twee van groep 2, en Senegal, tweede in groep A na Nederland, met een 2-1 overwinning. boven Ecuador. West-Afrika treft Engeland, de winnaars van Groep B, in de WK-ronde van 16.

Senegal versloeg Ecuador in de Ronde van 16 om door te gaan naar de knock-outfase en werd daarmee het eerste Afrikaanse team sinds 2014.
meer

READ  Hamerset voor DFB-team? De potentiële tegenstanders van de groep in EM 2024