Voetbal: Oostenrijkers kopen een kaartje voor het WK U-20

De ÖFB-talenten hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle en dankzij een hattrick van Nicole Ojukwu (11, 23, 45/vrije trap) en een veilig omgezet strafschop van Isabelle Aestleitner (45+5) ruimden zij de boel op voor de rust. einde van de wedstrijd. Breek voorwaarden. Alyssa Zelekina, een minuut eerder ingevallen als invaller voor Ojukwu, bracht de stand op 5-0 (70e plaats) en bepaalde de eindstand (87e plaats).

De compenserende voorsprong in de confrontatie tussen de twee op de derde plaats geplaatste ploegen op het recente EK werd al in de elfde minuut behaald. Na een prachtige diepe pass volgde Linda Nutter de bal en gaf deze door aan Ojukwu, die met vertrouwen afrondde. In de 23e minuut was de Weense spits ook aanwezig. Nutter had gewonnen in het strafschopgebied en werd duidelijk geblokt door doelman Aldis Gudlaugsdottir, maar Ojukwu profiteerde.

Ojukwu zet Oostenrijk op voorsprong

Nicole Ojukwu zette de Oostenrijkers in de elfde minuut op voorsprong.

Kort voor rust was het Nutter die het volgende doelpunt van Ojukwu mogelijk maakte. De spits van FFC Vorderland kon alleen worden gestopt door een fout van Eyrun Hjartardottir. De IJslander werd uitgesloten en Ojukwu schoot de vrije trap van net buiten het strafschopgebied. In blessuretijd scoorde Estleitner zijn vierde doelpunt uit een strafschop na een overtreding vanuit het strafschopgebied op Teresa D’Angelo.

Pas in de eerste helft kregen de IJslanders in de blessuretijd een echte kans. Na rust wist de Oostenrijkse ploeg na rust een duidelijke voorsprong vast te houden en Zelikina voegde er een brace aan toe.

READ  Lewandowski's schok in de EK-kwalificatiewedstrijden - er blijft een kleine kans bestaan

Ziletkina garandeert het eindresultaat

Alyssa Zelekina scoorde in de 87e minuut, waardoor de eindstand 6-0 werd

Profiteer van de tweede kans

De rood-wit-rode U19 benutten hun tweede en onverwachte kans op het WK optimaal. Na het verhogen van het aantal deelnemers aan het WK U-20 van 16 naar 24 deelnemende landen in het najaar, is er een Europese play-off gepland tussen de twee op de derde plaats geplaatste teams tijdens het Europees Kampioenschap U-19 afgelopen zomer in België. Met deze zelfverzekerde overwinning reizen de Oostenrijkers nu als vijfde Europese ploeg af naar Colombia naast grote voetbalmachten Spanje (Europees kampioen), Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Stemmen over het spel:

Hans Spilka (ÖFB-teamvoorzitter): “Ik ben sprakeloos. Het feit dat we zo’n prestatie op het veld hebben geleverd in zo’n belangrijke wedstrijd, kan ik alleen maar mijn oprechte respect uiten voor alle betrokkenen. De meiden waren extreem gefocust en vastbesloten om te winnen.” Mentaliteit De mentaliteit die ze lieten zien, liet me met geen woorden achter.

Nicole Ojukwu (Hattrickscorer): “Ik kan niet eens in woorden beschrijven hoe ik me nu voel. Het is geweldig, echt een droom. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen door mijn drie doelpunten te scoren.”

Lenny Vos (Aanvoerder): “Het is verbazingwekkend dat we dit hebben gedaan. Dit team is als een familie. Het is geweldig dat deze reis doorgaat en ons naar de WK-finale brengt. We hebben ons voorbereid op een verdedigende tegenstander en hebben de taak perfect opgelost.”

Play-offwedstrijd voor het WK Dames U-20 2024

Maandag:

READ  Nationale ploeg: Voor het eerst testen tegen Nederland met een nieuw Duits doelpuntenlied

IJsland – Oostenrijk 0:6 (0:4)

Salou (Spanje)

Doelpunten: Ojukwu (11, 23, 45 uit een vrije trap), Aestleitner (45 + 5 uit een strafschop), Zelikina (70, 87).

Rode kaart: Hjartardóttir (43).