Spanje schakelt Nederland uit |  Zuidoost-Zwitserland

Spanje schakelt Nederland uit | Zuidoost-Zwitserland

De Zweden lieten in Auckland een zeer sterke prestatie zien tegen de Japanners, die tot nu toe dominant waren. De Scandinaviërs wisten zowel aanvallend als verdedigend te overtuigen. Centrale verdediger Amanda Ellstedt (32) bezorgde de regerend Zweden met haar vierde treffer van het toernooi en Philippa Engeldahl (51) met een penalty een 2-0 voorsprong.

Niets wijst op een spannend eindspel. De wedstrijd leek op zijn laatst afgelopen nadat Japan met nog een kwartier te gaan een penalty miste, die de Zwitserse arbiter Esther Staubli omschreef als te moeilijk.

Maar na het doelpunt van Honoka Hayashi in de 87e minuut werd de spanning weer opgevoerd. De Zweden, die tot dan toe soeverein waren geweest, moesten in de tien minuten durende blessuretijd meerdere keren geluk of de vaardigheden van hun doelman Zisera Mosović afroepen. Uiteindelijk redden ze na verloop van tijd ternauwernood hun voorsprong en moeten de toernooifavorieten uit Japan het verwijt accepteren dat ze te laat zijn opgestaan.

Met Japan werd de laatst overgebleven wereldkampioen van het toernooi uitgeschakeld. Er komen dus zeker nieuwe titelhouders.

Paralleluelo-wedstrijdwinnaar voor Spanje

In de halve finale treft Zweden Spanje. Na een comfortabele overwinning van de laatste 16 op Zwitserland in hun kwartfinale-duel in Wellington, moesten de Iberiërs zich door de verlenging heen worstelen, omdat Stephanie van der Graagt ​​in de verlenging de gelijkmaker wist te maken voor Nederland. Daarvoor kwamen de Spanjaarden, die vooral de eerste helft hadden gedomineerd en tweemaal de paal raakten, in de 81e minuut op voorsprong.De bal stuiterde in de handen van wijlen Nederlandse topscorer Mariona Caldente, die de strafschop over de binnenkant van de post.

READ  Duitsland vs. Nederland live-uitzending: De legende van de Duitse Federatie waarschuwt voor concurrenten

In de 111e minuut was het de invaller Selma Paraloelo die de overwinning voor Spanje met 2-1 bezegelde. De 19-jarige van FC Barcelona completeerde een tegenaanval met een krachtig schot met links.