Pro-League: overwinning en nederlaag voor Duitse hockeyteams

Status: 23-06-2023 21:25 uur

Na een rustige eerste helft vierden de Duitse wereldkampioen hockey hun 4: 3 (1: 3) overwinning op onderste club Nieuw-Zeeland bij de start van het Pro League-toernooi in Amsterdam. Voor de vrouwen daarentegen werd de heenwedstrijd tegen olympisch kampioen Nederland een 0:5 (0:3) nederlaag.

Justus Wigan, Marco Meltkau en Gonzalo Bilat, die in de 59e minuut het winnende doelpunt maakten uit de eerste Duitse hoekschop, scoorden de doelpunten voor het herenteam van Andre Hennig.

Bij de tweede ontmoeting in Amsterdam op zaterdag (17.30 uur) treft het Duitse nationale team gastland Nederland. De mannen en vrouwen van Nederland en Nieuw-Zeeland ontmoeten elkaar elk twee keer in Amsterdam.

Dominant pas na een moeizame start

Het Duitse nationale team had moeite om in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland te komen en kleine foutjes stonden de opbouw steeds in de weg. “We moeten in het spel komen”, zei Andre Hennig tijdens de rust. Maar in het begin was het zwaar. De ploeg werd pas wakker na een droomgoal van Malte Hellwig in de 37e minuut, nam het heft in handen en scoorde zo de treffer.

Nederlandse vrouwen Te snel voor het Duitse team

Na de laatste twee overwinningen in Groot-BrittanniĆ« keek dames-bondscoach Valentin Altenburg uit naar duels met de Nederlandse vrouwen, die negen van hun voorgaande tien duels in de Pro League hadden gewonnen. De coach zei: “Ze spelen in een zeer hoog tempo en zullen met hun speelstijl alles van ons vragen. Dit is precies wat we nodig hebben om onze verdediging naar het hoogste niveau te brengen.” Dat was vrijdag niet het geval, omdat de Duitse verdediging er vaak slecht uitzag als de Nederlandse vrouwen snel aanvielen.