Ondanks de nederlaag tegen Nederland: Duitsland U-19 in de halve finale van het EK

Het Duitse nationale vrouwenteam onder 19 bereikte de halve finale van het EK – maar pas op de tweede plaats op de ranglijst vanwege een 1:3 nederlaag tegen Nederland.

Alara Sehitler en Paulina Bartz (links) vieren het doelpunt dat de stand op 1-0 bracht van Dilara Acikgöz (rechts)
IMAGO/Sportpix

De uitgangspositie voor de confrontatie was duidelijk. Na twee overtuigende eerste optredens (6-0 tegen Oostenrijk en 2-0 tegen België) was een gelijkspel voldoende voor de DFB om de groep te winnen. In een mogelijke drievoudige vergelijking met Oostenrijk was een nederlaag met maximaal 11 doelpunten in vergelijking met de parallelle wedstrijd voldoende om door te gaan.

Acikgöz met de gids

Duitsland had het in het begin moeilijk, was de eerste tien minuten vooral defensief en kreeg na acht minuten bijna de 0-1 tegen. Huizenga danste op haar tegenstander en zag Thomas op de verdedigingshelft. Met een last-minute tackle werkte rechtsback Gloening een hoekschop weg.

Na de estafettepass verscheen rechts voor het doel een vrije Deutsch, maar die glipte op het einde naast en werd afgestoten door de doelman van de tegenstander (22). Vijf minuten later zou de voorsprong er komen: linksback Dilara Aciköz liep langs Bartz op de linkerkant en werd door Bartz weggestuurd. De voorzet van Açıkgöz werd afgebogen en viel met weinig geluk in het net (27).

Nederland met een eerlijke vergoeding

Enkele minuten later kreeg Elftal een grote kans op de gelijkmaker. Bij de start kreeg Van Jol een hoekschop, maar een poging om die weg te werken viel op Nordman, die de bal ontving en de lat raakte (35). In de 42e minuut van de wedstrijd moest de vrouwenclub Al-Ittihad een gelijkmaker accepteren – tegelijkertijd het eerste tegendoelpunt in het toernooi. Witt kaatste een schot van Huizenga onhoudbaar in zijn eigen net terwijl hij probeerde een foutloos schot te maken. Door te tekenen op prestatiebasis gingen we de pauze in.

READ  Kostbaar ongeval: Mercedes glijdt van de "trekhaak"

Na teamwisselingen kwamen de Nederlandse vrouwen beter uit de pauze en kregen ze betere kansen aan de start. Dienovereenkomstig namen ze de leiding. Keukelaar nam een ​​lange bal van het middenveld en volleyde in de linkerhoek (61′). In doel redde DFB-Tor op een of andere manier een nog grotere achterstand. De Duitse voetbalbond probeerde de score gelijk te trekken, maar worstelde en kwam zelden gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

De directe vergelijking gaat naar Nederland

In plaats daarvan kreeg het team van Catherine Peter het derde doelpunt tegen. Middenvelder Van Goll viel in de zestiende minuut en de strafschop werd door de lat zelf omgezet (81). Duitsland probeerde te antwoorden, maar het doelpunt mocht niet springen, zodat het vanuit Duits oogpunt op 1: 3 blijft staan. Ondanks de nederlaag schoof de DFB door naar de halve finale – maar alleen als tweede van de groep, sinds het directe vergelijkingsverlies tegen de Nederlandse vrouwen. Oostenrijk speelde slechts 3: 3 tegen België – dus werden ze uitgeschakeld.

Doelen en kaarten

0:1D. Acıkgöz (27 inch)

1:1H. Huizenga (42 inch)

Holland

Holland

F.Lifting-L.van Oosten D. de Ridder, V. Buurman, D. de Klonia – Van Gol Nordman K. Thomas – L. Cuquellar H. Huizenga Henry

Duitsland

Duitsland

Op 27 juli vinden de halve finales van de Junior Football League plaats. Frankrijk, dat Groep B won met drie overwinningen uit drie wedstrijden, wacht daar.