Mark Andrea Hausler verloor twee punten in de laatste individuele wedstrijd

Precies een jaar geleden verblufte Zwitserland met een 3-2 uitoverwinning op Duitsland in Trier. Marc-Andrea Hausler werd een kampioen toen hij de Duitse teamcaptain Alexander Zverev versloeg met een score van 1:2. Dit bleef Hausler's beste overwinning van heel 2023.

Hausler had ook in Groningen een held kunnen worden. In de beslissende singles tegen Boteach van de Zandschulp (ATP 63), die 136e hoger op de wereldranglijst stond, was Hausler slechts twee punten verwijderd van de overwinning en verraste de Zwitser met scores van 7:5, 6:6 en 5:5 in de tiebreak. Van de Zandschulp pakte echter de volgende twee punten en in de beslissende set hield de Nederlander stand: na ruim tweeënhalf uur. De overhand.

Het Davis Cup-duel eindigde in frustratie nadat de tweede helft zaterdagmiddag goed begon voor de Zwitsers na een 1-1 gelijkspel op vrijdag. De Zwitsers maakten furore in het dubbelspel: enkelspelers Marc-Andrea Hausler en Leandro Redi versloegen het wereldduo Wesley Kohlhoff / Jean-Julien Roger in twee uur en vijf minuten 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). 2). Kohlhoff behoort tot de exclusieve kring van top 10 dubbelspelers (nr. 7); Roger staat ook in de top twintig (nr. 19).

Bij de verrassing en tweede kwalificatie voor de groepsfase in het najaar bleef de overwinning nog uit. Maar het was niet alleen Hausler die nipt miste, ook Leandro Redi moest met een kleine marge een nederlaag toegeven in het duel tussen de teamleiders in het derde individu. Reddy, 175e gerangschikt in de wereld, verloor van Talon Grikspor, 29e gerangschikt, met een score van 6:7 (6:8) en 6:7 (3:7) in 106 minuten. In de eerste set leidde hij altijd vóór de tiebreak. In de tiebreak stond hij 1:0, 3:2 en 5:4 voor. Het lukte hem echter niet om een ​​setstuk te bemachtigen. Ook in de tweede set waren er geen breaks en geen breakkansen. Deze keer won Griekspoor vol vertrouwen met een korte beslissing van 7:3.

READ  DFB-vrouwen aanvankelijk zonder Popp in Nederland

Na een nipte nederlaag moet Zwitserland spelen om in het najaar in de Wereldgroep te blijven.