Landschapspark met logistiek centrum in Flevopolder in Nederland

Landschapspark met logistiek centrum in Flevopolder in Nederland

Bron van teaserafbeelding: Henning Larsen

Met het Logistiek Centrum West (LCW) op de Flevopolder, een eiland in Noord-Nederland, willen de Deense modegroep Bestseller en het Deense kantoor Henning Larsen een grootschalig logistiek centrum realiseren: het wordt het grootste in zijn soort in Europa. van hout, en tegelijkertijd zijn de omliggende gebieden gewijd aan een grotere zorg voor de biodiversiteit.

Bron: Henning Larsen

Het is de bedoeling om een ​​logistiek centrum voor de Flevopolder in Nederland op te richten. Flevopolder vormt de kleinere helft van Flevoland, de kleinste provincie van Nederland, die bestaat uit twee Inspolderregio’s: Nordostpolder en Flevopolder.

Het project, dat een oppervlakte heeft van 155.000 vierkante meter, heeft tot doel duurzaamheidsnormen te stellen. Volgens het persbericht van Henning Larsen wordt in het gebouw voornamelijk massief hout en andere hernieuwbare grondstoffen zoals stro gebruikt. Bovendien moet de groene ruimte rondom het centrum wetlands en aangrenzende bossen omvatten en de biodiversiteit vergroten.

Een levendige, vochtige omgeving met een brug naar mens en natuur

De meeste groene ruimtes zijn ontworpen als een vochtig bioom. Met gebieden met open water en natte weilanden wil dit project leefgebieden bieden voor lokale soorten, maar ook het landschap diverser maken. Niet alleen planten en dieren moeten hiervan profiteren, maar ook mensen: daarom verbindt de voetgangersbrug de afzonderlijke wetlands met elkaar en nodigt uit tot wandelen en ontspannen met zitjes.

Om de natuur in bepaalde gebieden ongehinderd te kunnen ontwikkelen, moeten sommige gebieden ontoegankelijk zijn. “Door de natuur te integreren in de arbeidswereld ontstaat er een unieke sfeer”, zegt Sonja Stockmar van Henning Larsen. Contact met de natuur verhoogt het welzijn en verhoogt de productiviteit.

READ  Meststoffencrisis bedreigt de veehouderij: boeren kunnen zich geen kunstmest veroorloven

Een weelderige daktuin zorgt voor verkoeling

Het irrigatiesysteem van het centrum is niet alleen bedoeld om de natuur ten goede te komen, maar ook om te beschermen tegen overstromingen. Bovendien wordt het regenwater dat zich op het dak ophoopt, binnen het gebouw hergebruikt. De groene daktuin biedt medewerkers op warme dagen extra plekken om af te koelen in de schaduw, terwijl het interieur koel blijft. Ook hier is biodiversiteit een issue: op een oppervlakte van ruim 30.000 vierkante meter worden diverse vijvers aangelegd en worden kleine fruitbomen en bloeiende struiken geplant, waardoor de soortendiversiteit toeneemt. (mg/mei)

Westers Logistiek Centrum in Flevopolder Voorzijde.

Bron: Henning Larsen

Interface in detail.

Westers Logistiek Centrum in Flevopolder Restaurant.

Bron: Henning Larsen

restaurant…

Interieur van het Westers Logistiek Centrum in de Flevopolder.

Bron: Henning Larsen

Het interieur van het logistieke centrum.

Westers Logistiek Centrum in Flevopolder, interieur

Bron: Henning Larsen

innerlijke ruimte.

Western Logistics Center in Flevopolder, kantoorruimte.

Bron: Henning Larsen

kantoor.

Western Logistics Center in de Flevopolder, voetgangersbrug voor het gebouw.

Bron: Henning Larsen

Een loopbrug loopt door de wetlands rond het centrum en nodigt uit tot wandelen en verblijven.

Het logistieke centrum ten westen van de Flevopolder, gezien vanaf zee.

Bron: Henning Larsen

Omgeving en natuur moeten binnen de groene ruimte rondom het centrum liggen.

Western Logistics Center in Flevopolder, daktuin.

Bron: Henning Larsen

Er is een weelderige daktuin gepland.

Het Westers Logistiek Centrum in de Flevopolder vanuit vogelperspectief.

Bron: Henning Larsen

Het dak zal ook dienen als groene ruimte en ontspanningsruimte.

Logistiek Centrum Westelijk in Flevopolder, plan

Bron: Henning Larsen

Plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *